Επιχειρήσεις

ΟΛΠ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία κατά τους πρώτους μήνες του 2018

tags :
ΟΛΠ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία κατά τους πρώτους μήνες του 2018
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της ΟΛΠ κατά τους πρώτους μήνες του 2018
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της ΟΛΠ κατά τους πρώτους μήνες του 2018, με την πιο σημαντική αύξηση να σημειώνεται στο Car Terminal, όπως προέκυψε από την ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2017 που πραγματοποίησε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ειδικότερα, στο Car Terminal σημειώθηκε αύξηση +32 % στο transit και +23% στο εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018.
Επίσης, αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται κατά την ίδια περίοδο και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχουσες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής.
Σημειώνεται ότι η ετήσια ενημέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Captain Fu Chengqiu, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Deputy CEO, του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, μέλους του Δ.Σ και Σύμβουλου Διοίκησης, του κ. Tian Chao, General Manager - Financial Dept., και άλλων στελεχών της εταιρείας.
Όπως δήλωσε ο Captain Fu Chengqiu:
«Το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας Διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα.
Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών του 2017 ανήλθε σε 111,5 εκατ. ευρώ, από 103,5 εκατ. ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7 %.
Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 92% και διαμορφώθηκαν σε 21,2 εκατ. ευρώ, έναντι 11,0 εκατ. ευρώ του 2016, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίστηκε βελτιωμένο κατά 68,6%, στα 11,3 εκατ. ευρώ, από 6,7 εκατ. ευρώ το 2016.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας κατά την τελευταία δεκαετία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης