Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ δεν αναμένεται πριν το 2021

BofA Merrill Lynch: Η επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ δεν αναμένεται πριν το 2021
Με αφορμή την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, πολλοί αναλυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ 
Να καθησυχάσει τους επενδυτές που ανησυχούν για το ξέσπασμα της επόμενης ύφεσης επιχειρεί η Bank of America επισημαίνοντας ότι δεν αναμένεται κάποια δυσάρεστη εξέλιξη πριν το 2021.
Οι ανησυχίες έχουν δημιουργηθεί λόγω της ανόδου των αποδόσεων αμερικανικών ομολόγων, με πολλούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι ο σημερινός οικονομικός κύκλος έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο του.
Σύμφωνα με το CNBC, η «ισοπέδωση της καμπύλης αποδόσεων» -όπου τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια πλησιάζουν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια- έχει προκαλέσει μερικούς φόβους ότι η ύφεση πλησιάζει.
Σε μια κανονική οικονομία, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός έχει λιγότερους κινδύνους, καθώς μπορείς να προβλέψεις πιο εύκολα τι θα γίνει αύριο, παρά τον επόμενο μήνα.
«Η καμπύλη αποδόσεων μπορεί να εύκολο να γίνει πιο επίπεδη, αλλά οι στρατηγικοί αναλυτές δεν αναμένουν να ανατραπεί το 2018» επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείο της Bank of America Merrill Lynch.
Μια «αντιστροφή» της καμπύλης αποδόσεων λαμβάνει χώρα όταν ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός θεωρείται πιο επικίνδυνος από ό,τι ο μακροπρόθεσμος.
Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι η οικονομία σήμερα εξελίσσεται πολύ χειρότερο από ό,τι θα κάνει στο μέλλον, κάτι που σημαίνεται ότι είμαστε στο μέσο μιας οικονομικής επιβράδυνσης.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέση υστέρηση μεταξύ της αναστροφής και της ύφεσης είναι 27 μήνες, η επόμενη ύφεση δεν αναμένεται πριν το 2021» επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας.
«Φυσικά, η ιστορία είναι μόνο ένας οδηγός και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με τους εμπορικούς πολέμους και τα οικονομικά στοιχεία» προειδοποίησαν ωστόσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης