Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasiliauskas (EKT): Μπορούμε να τερματίσουμε το QE εντός του 2018, παρά την επιβράδυνση στην ανάπτυξη

Vasiliauskas (EKT): Μπορούμε να τερματίσουμε το QE εντός του 2018, παρά την επιβράδυνση στην ανάπτυξη
Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν είναι δραματική και η ΕΚΤ μπορεί ακόμα να τερματίσει φέτος το QE, δήλωσε ο Vitas Vasiliauskas
Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν είναι δραματική και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί ακόμα να τερματίσει φέτος το πρόγραμμα αγορών ομολόγων (QE), δήλωσε σήμερα (8/5/2018) ο Vitas Vasiliauskas, κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας και μέλος της ΕΚΤ, στη γερμανική εφημερίδα «Boersen-Zeitung».
«Ο τερματισμός των αγορών καθαρών περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους φαίνεται για μένα ένα ρεαλιστικό και κατάλληλο σενάριο, λόγω των τρεχουσών προοπτικών για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Vasiliauskas.
Παράλληλα, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην εφημερίδα «Handelsblatt», ο Vasiliauskas δήλωσε ότι είναι πιθανό οι αγορές να τερματιστούν στο τέλος του έτους μετά από μια «μεταβατική περίοδο».
Στη συνέντευξη στην «Boersen-Zeitung», ο Vasiliauskas πρόσθεσε ότι οι προσδοκίες της αγοράς για μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων από έξι έως εννέα μήνες μετά το τέλος του QE είναι «λογικές και κατάλληλες».
«Συνεχίζουμε να περιμένουμε μια σταθερή και ευρεία ανάπτυξη», ανέφερε ο Vasiliauskas.
«Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο, τι θα μας δείξουν οι νέες μας προβλέψεις.
Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να δραματοποιηθεί η κατάσταση σήμερα.
Αυτό ασφαλώς δεν είναι το τέλος της ανάκαμψης», υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης