Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αβεβαιότητα του Brexit προκαλεί τριγμούς στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία

Η αβεβαιότητα του Brexit προκαλεί τριγμούς στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία
Η αβεβαιότητα του Brexit προκαλεί τριγμούς στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία Λονδίνου - Βρυξελλών για τους όρους του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να καταφύγει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για το διεθνές εμπόριο και οι αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.
Η τρέχουσα αβεβαιότητα σχετικά με το είδος συμφωνίας που θα υπάρξει με την ΕΕ, έχει ήδη επιπτώσεις στην παραγωγή και οδηγεί σημαντικούς επενδυτές όπως η Toyota και η PSA (Vauxhall) να επαναξιολογήσουν το μέλλον τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εάν η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ευημερήσει, η ζήτηση για αυτοκίνητα πρέπει επίσης να παραμείνει υψηλή στους καταναλωτές.
Όπως τονίζει ο Martin Armstrong από το Statista στο παρακάτω infographic, το φαινόμενο Brexit αρχίζει να λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Infographic: UK new car registrations: tough times ahead? | Statista

Όπως και με την παραγωγή, οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων κορυφώθηκαν το 2016 στα 2,69 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Το 2017, όμως, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 150.000 στα 2,54 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Όσον αφορά το μέλλον, οι προβλέψεις είναι λιγότερο από αισιόδοξες, ενώ η αρνητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς μέχρι το 2019 οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,35 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης