Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ η Αργεντινή - Ζητά ευέλικτη πιστωτική γραμμή 30 δισ. δολαρίων

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ η Αργεντινή - Ζητά ευέλικτη πιστωτική γραμμή 30 δισ. δολαρίων
Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ η Αργεντινή – Ζητά ευέλικτη πιστωτική γραμμή 30 δισ. δολαρίων
H κατάρρευση του πέσο της Αργεντινής, στέλνει το Μπουένος Άιρες στα χέρια του ΔΝΤ για να εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η Αργεντινή έχει διαπραγματευθεί μια πίστωση 30 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ.
Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά την ομιλία του προέδρου της Αργεντινής Macri, ο οποίος απευθυνόμενος στο έθνος, σημείωσε ότι «οι συνθήκες της αγοράς είναι πιο δύσκολες» και ότι η Αργεντινή είναι «μία από τις χώρες του κόσμου που εξαρτάται περισσότερο από το χρέος».
Ο πρόεδρος Macri κάνει ένα τεράστιο πολιτικό παίγνιο αποκαλύπτοντας τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για μια ευέλικτη πιστωτική γραμμή. Το ΔΝΤ, δεν εχει και την καλύτερη των απόψεων μεταξύ των Αργεντινών.
Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής υποστηρίζει τον πρόεδρο της χώρας τόνίζοντας ότι «ο πρόεδρος Macri κληρονόμησε ένα υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα» και ότι η Αργεντινή «έχει προχωρήσει από τότε που ανέλαβε ο Macri».
Επιπλέον, ο Dujovne τόνισε ότι η Αργεντινή είναι «εκτεθειμένη σε παγκόσμια μεταβλητότητα» προσθέτοντας ότι η διάσωση του ΔΝΤ είναι απλά ένα «προληπτικό» μέτρο.
Το πέσο ανακάμπτει από την προηγούμενη συντριβή του...



Τα 100ετή ομόλογα της Αργεντινής...



Υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2018, η κυβέρνηση της Αργεντινής απέρριψε μια πρόταση επενδυτών ότι θα έπρεπε να ζητήσει μια ευέλικτη πιστωτική γραμμή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να προωθήσει τα οικονομικά του έθνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης