Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές στην Ιταλία - Αρνητική επίδραση στα ιταλικά assets

Goldman Sachs: Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές στην Ιταλία - Αρνητική επίδραση στα ιταλικά assets
Οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο, ωστόσο η Goldman θεωρεί πιθανότερη τη διεξαγωγή του το φθινόπωρο
Η προκήρυξη νέων εκλογών στην Ιταλία τους επόμενους μήνες είναι πλέον πολύ πιο πιθανή σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της, αναφέρει η Goldman Sachs σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 8 Μαΐου 2019.
O πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella θα ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.
Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας:
Σε περίπτωση που η υπηρεσιακή κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα περάσει τον προϋπολογισμό του 2019 και θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
Θα παραμείνει στην εξουσία έως τα τέλη του 2018 και στο α΄τρίμηνο του 2019 θα διεξαχθούν νέες εκλογές.
Σε περίπτωση που η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Matarrella θα προχωρήσει άμεσα στη διάλυση του κοινοβουλίου και η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία έως την προκήρυξη νέων εκλογών.
Οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο, ωστόσο η Goldman θεωρεί πιθανότερη τη διεξαγωγή του το φθινόπωρο.
Σε κάθε περίπτωση οι νέες εκλογές φαντάζουν αναπόφευκτες, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία χαρακτηρίζει αρνητικές τις εξελίξεις για τα ιταλικά assets.

Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα του Βορρά προηγούνται στις δημοσκοπήσεις



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης