Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στο +3,5% η ασφαλιστική αγορά κατά το Α’ τρίμηνο 2018 - Αύξηση +9,3% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

tags :
Στο +3,5% η ασφαλιστική αγορά κατά το Α’ τρίμηνο 2018 - Αύξηση +9,3% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών
Μείωση -2,5% στις ασφαλίσεις Ζωής και εντυπωσιακή αύξηση +9,3% στις Γενικές
Αύξηση 3,5% σημειώθηκε στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Το ποσοστό αυτό αναλύεται σε μείωση κατά 2,5% στις Ασφαλίσεις Ζωής και σε αύξηση 9,3% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Ειδικότερα τον Μάρτιο, η μεταβολή ήταν μόλις +1,3%, καθώς σημειώθηκε σημαντική μείωση στον κλάδο Ζωής, της τάξης του -6,7%, ενώ ο κλάδος Ζημιών κατέγραψε αύξηση (+9,1%) για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Πιο αναλυτικά, κατά το α’ τρίμηνο της χρονιάς στον κλάδο Ζωής θετικό ήταν το πρόσημο μόνον στις Ασφαλίσεις Ζωής (+3,8%), ενώ μεγάλη πτώση σημειώθηκε στις Ασφαλίσεις Ζωής Συνδεδεμένες με Επενδύσεις (-23,9%).
Στις Ασφαλίσεις Ζημιών, καταγράφηκε αύξηση σχεδόν στο σύνολο των κλάδων, με σημαντικότερες αυτές των Ασθενειών (+21%), Πυρκαγιάς (+21%), Χερσαίων οχημάτων (+8,3%), Γενικής Αστικής Ευθύνης (+12,6%) και Αστικής Ευθύνης Χερσαίων Οχημάτων (+4,4%), κλάδος ο οποίος κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα συνολικά αποτελέσματα των Ασφαλίσεων Ζημιών, με 35,3%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή ασφαλίστρων στο διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2018 για τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Χερσαίων Οχημάτων ανήλθε σε 189,88 εκ. ευρώ, επηρεασμένη σαφώς από την έναρξη εφαρμογής του εντοπισμού των ανασφάλιστων και της επακόλουθης επιβολής υψηλών προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφεται η μεταβολή της παραγωγής ασφαλίστρων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, καθώς και ο επιμερισμός της ανά κλάδο ασφάλισης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης