Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 3% και διαμόρφωση σε υψηλό 3,5 ετών

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 3% και διαμόρφωση σε υψηλό 3,5 ετών
Άνω των 77 δολ. το Brent και άνω των 71 δολ. το αμερικανικό αργό
Εντυπωσιακή πορεία, όπως άλλωστε αναμενόταν, ακολούθησαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, μετά την απόφαση του Donald Trump να αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Παράλληλα στήριξη στην αγορά προσέφερε η ανακοίνωση μείωσης των αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του από την αμερικανική ΕΙΑ.
Κέρδη 3,17% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent στα 77,20 δολάρια, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) κινήθηκε 3,04% υψηλότερα στα 71,16 δολάρια.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο για την τιμή του μαύρου χρυσού από τον Νοέμβριο του 2014.



Αμερικανικά αποθέματα

Πτώση μεγαλύτερη των προβλέψεων κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, μετά από δύο εβδομάδες συνεχόμενης αύξησης, ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (9/5/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 719.000 βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.



Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 450.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 955.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης