Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σειρήνες πολέμου στη Συρία - Σφυροκόπημα από το Ισραήλ, απάντηση στα ιρανικά «χτυπήματα»

tags :
Σειρήνες πολέμου στη Συρία - Σφυροκόπημα από το Ισραήλ, απάντηση στα ιρανικά «χτυπήματα»
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή
Μια από τις πιο ισχυρές επιθέσεις κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας εξαπέλυσε χθες το βράδυ το Ισραήλ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν από ιρανικές δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ιρανικές ρουκέτες - 20 τον αριθμό - έπληξαν προκεχωρημένες ισραηλινές δυνάμεις στα υψίπεδα του Γκολάν.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αναχαιτίστηκαν «κάποιες» από τις ρουκέτες αυτές, ενώ οι υλικές ζημιές στις ισραηλινές θέσεις στο κατεχόμενο τμήμα του Γκολάν ήταν «περιορισμένες».
Ακολούθησε σφοδρή αντεπίθεση των Ισραηλινών με δεκάδες πυραύλους να εκτοξεύονται στις περιοχές κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας αλλά και υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν θέσεις ακόμα και στη Δαμασκό.
Είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Συρία από το 2011 που ιρανικές δυνάμεις επιτίθενται κατά ισραηλινών από το έδαφος της Συρίας.
Σημειώνεται πως στη Συρία έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του Ιράν, οι οποίες έχουν ταχθεί στο πλευρό του προέδρου της Συρίας, Bashar Al Assad.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, τα ισραηλινά «χτυπήματα» χτύπησαν μια βάση ραντάρ, θέσεις της συριακής αεράμυνας και μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών.
Το Ισραήλ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τη Ρωσία για τις επιθέσεις αυτές και κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, τονίζοντας ότι οι στόχοι του Ιράν δεν επιτεύχθηκαν.
Αν και το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει την ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ έσπευσε να επισημάνει ότι σκοπός του ισραηλινού στρατού δεν είναι η στρατιωτική κλιμάκωση με το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης