Γκότσης (Επ. Κεφαλαιαγοράς) : Η Intralot αντιμετώπισε άμεσα τις φήμες - Υπό διερεύνηση η Folli Follie

Γκότσης (Επ. Κεφαλαιαγοράς) : Η Intralot αντιμετώπισε άμεσα τις φήμες - Υπό διερεύνηση η Folli Follie
Ο κ. Γκότσης τόνισε πως στο εξωτερικό έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα
H Intralot αντιμετώπισε άμεσα τις φήμες που οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τη μετοχή της, ενώ οι καταγγελίες σε βάρος της Folli Follie από την QCM διερευνώνται, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης.
Ο κ. Γκότσης τόνισε πως στο εξωτερικό έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα, ενώ στη δική μας χρηματιστηριακή αγορά «αυτά εκδηλώνονται λιγάκι πιο βίαια» επειδή είναι «ρηχή» και δεν έχει τόσο μεγάλη εμπορευσιμότητα όσο άλλα, μεγάλα, χρηματιστήρια, όπως του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, οι εταιρίες του ομίλου Κόκκαλη αντιμετώπισαν άμεσα τις φήμες, ενώ στην περίπτωση της Folli – Follie ερευνάται αν τα στοιχεία που χρησιμοποίησε το fund Quintessential Capital Management στην έκθεσή του και προκάλεσαν την πτώση των μετοχών είναι τεκμηριωμένα, καθώς αναμένεται εντός μηνός η έκθεση τρίτης ελεγκτικής εταιρίας, που ορίστηκε χθες για να επεξεργαστεί τα δημοσιευμένα στοιχεία. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστωθούν ύποπτες συναλλαγές θα γίνει και αναφορά στον εισαγγελέα.
Ο κ. Γκότσης υπογράμμισε ότι η ελληνική Κεφαλαιαγορά, έχει ισχυρά εργαλεία για να θωρακίσει το σύστημα και να αντιμετωπίσει μεθόδους χειραγώγησης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS