Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone: Ο κίνδυνος «απάτης» στις τουρκικές εκλογές (24/6) - Το σενάριο «παρέμβασης» στο αποτέλεσμα

Gatestone: Ο κίνδυνος «απάτης» στις τουρκικές εκλογές (24/6) - Το σενάριο «παρέμβασης» στο αποτέλεσμα
Σύμφωνα με άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου, Burak Bekdil, στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρέμβασης στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου του 2018
Ορατό είναι το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών ώστε να αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου του 2018.
Αυτό προκύπτει από το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου, Burak Bekdil, στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute.
Όπως επισημαίνεται, με βάση τους νέους εκλογικούς νόμους, οι τουρκικές αρχές πολλά περιθώρια παρέμβασης, καθώς θα μπορούν να ορίσουν ανθρώπους για να ελέγχουν τα εκλογικά κέντρα, να προχωρήσουν στη μετεγκατάσταση εκλογικών κέντρων για… λόγους ασφαλείας, να επιτρέψουν την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας από αστυνομικές δυνάμεις αλλά και την καταμέτρηση μη έγκυρων ψηφοδελτίων.
«Ο κίνδυνος διεξαγωγής εκλογών υπό τη σκιά των όπλων αυξάνει τις πιέσεις στους ψηφοφόρους» δήλωσε ο Uğur Bayraktutan, βουλευτής της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρουσίας αστυνομικών δυνάμενων στα εκλογικά κέντρα.
Εξάλλου, λίγο μετά το δημοψήφισμα του 2017, ένα αυστριακό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι έως 2,5 εκατ. ψήφοι των Τούρκοι θα μπορούσαν να έχουν «καθοδηγηθεί».
Από τότε, ο Erdogan έχει ακόμα πιο ενισχυμένες εξουσίες και επιβολής του νόμου, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο απάτης στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.
«Ο (Τούρκος) πρόεδρος ξέρει ότι μια μεγάλη αλλαγή στις ψήφους θα μπορούσε να σημαίνει την ήττα σε μια διαδικασία που δεν μπορεί να χάσει.
Περαιτέρω πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθούν οι πιθανότητες ενός θετικού αποτελέσματος την ημέρα των εκλογών είναι πιθανές» έχει δηλώσει στο Bloomberg, ο Wolfango Piccoli συνιδρυτής της Teneo Intelligence.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και εκείνες που γίνονται κατ’ εντολή του Παλατιού ή του κυβερνώντος κόμματος, δείχνουν ότι ο Erdogan δεν ξεπερνά ποτέ το 40% της πρόθεσης ψήφου.
Όμως χρειάζεται τουλάχιστον το 51% για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης