Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η Wall Street «τιμωρεί» τις εταιρείες που πετυχαίνουν τις προβλέψεις για τα κέρδη

MarketWatch: Η Wall Street «τιμωρεί» τις εταιρείες που πετυχαίνουν τις προβλέψεις για τα κέρδη
Η Wall Street δεν τιμωρεί τις εταιρείες, των οποίων τα οικονομικά μεγέθη δεν κινούνται βάσει των προβλέψεων
«Τα μη καλά κέρδη μένουν ατιμώρητα» αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο της Wall Street καθώς ανακοινώνονται τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το MarketWatch, η ιστορία δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη κακή απόδοση από μετοχές εταιρειών που κινούνται βάσει των προβλέψεων μπορεί να έχει και θετική πλευρά.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της FactSet, η τιμή των εταιρειών -τα οικονομικά μεγέθη των οποίων κινήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο βάσει των προσδοκιών- υποχώρησε κατά 0,3% την περίοδο δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση έως και δύο ημέρες μετά.
Αυτό συγκρίνεται με μια 5ετή μέση αύξηση της τιμής κατά 1,1% την ίδια περίοδο για τις εταιρείες που κτύπησαν τις προβλέψεις.
Αυτό -σύμφωνα με το MarketWatch- απογοήτευσε τους «ταύρους» των χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίοι πιθανότατα αναζητούσαν ισχυρά κέρδη για να δώσουν ώθηση για ένα ράλι
Μέχρι στιγμής, το 78% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη έχουν κινηθεί βάσει των προβλέψεων.
Ο τεχνικός αναλυτής της Renaissance Macro Research, Jeff deGraaf, εστίασε στις διαφορές μεταξύ των θετικών κερδών-έκπληξη και την 2ημερη αντίδραση της αγοράς μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών.
Η διήμερη απόδοση κατατάσσεται στην 20η εκατοστιαία τιμή, σύμφωνα με στοιχεία που ξεκινούν από το 2000, επεσήμανε ο deGraaf.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μήνα μετά, υπήρχε μικρή σχέση μεταξύ της αντίδρασης των κερδών και της απόδοσης.
Τρεις μήνες μετά, όμως, η σχέση ήταν αρνητική, κάτι που σημαίνει ότι καθώς οι μετοχές αντέδρασαν ελάχιστα τις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των κερδών, συνολικά, η αγορά τείνει να υπεραποδίδει κατά την επόμενη περίοδο των τριών μηνών, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα:



Το παρακάτω γράφημα εστιάζει στην 6μηνη απόδοση μετά την ανακοίνωση:



Όπως προκύπτει από γραφήματα, η σχέση λειτουργία και αντίστροφα.
Αυτό σημαίνει ότι όταν οι αγορές αγνοούν τις αρνητικές ειδήσεις, η αγορά τείνει να αποδίδει ελάχιστα τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης