Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η «λευκή σκόνη» τελικά αποδεικνύεται χρυσός για τον όμιλο

tags :
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η «λευκή σκόνη» τελικά αποδεικνύεται χρυσός για τον όμιλο
Εφόσον οι τιμές παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της χρονιάς
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η «λευκή σκόνη» τελικά αποδεικνύεται χρυσός για τον όμιλο

Οι περιορισμοί στις εισαγωγές Αλουμινίου από την Ρωσία έδωσαν δύναμη στην τιμή του μετάλλου το οποίο διαπραγματεύεται πλέον πάνω και από τα 2350 δολάρια ο τόνος. Τα νέα είναι εξαιρετικά για την εταιρία καθώς οι περιορισμοί αφορούν και την αλουμίνα από την οποία με ηλεκτρόλυση παράγεται το αλουμίνιο.

  • Συγκεκριμένα ο όμιλος παράγει 870.000 τόνους αλουμίνας από τους οποίους χρησιμοποιεί τους 400.000 τόνους για την δυναμικότητα παραγωγής αλουμινίου (περίπου 195.000 τόνοι ετησίως). Η υπόλοιπη παραγωγή εξάγεται σε τιμές που πέρυσι είχαν κινηθεί από τα 273 έως τα 460 δολάρια ο τόνος.
  • Μεσοσταθμικά η τιμή είχε κινηθεί κοντά στα 355 δολάρια το οποίο σημαίνει ότι στα 470 δολάρια που βρίσκεται τον Απρίλιο η τιμή, η αύξηση στο EBITDA του ομίλου θα πρέπει να προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ εάν και εφόσον οι τιμές παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της χρονιάς.
Η «λευκή σκόνη» τελικά αποδεικνύεται χρυσός για τον όμιλο καθώς σε αντίθεση με τις ποσότητες του Αλουμινίου οι οποίες έχουν «ασφαλιστεί» σε καλές τιμές στο χρηματιστήριο μετάλλων, η αλουμίνα διακυμαίνεται ελεύθερα δίνοντας καύσιμα εσόδων χωρίς αντίστοιχο κόστος στην φετινή χρήση.

Αν οι συνθήκες διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για ικανό χρονικό διάστημα τότε οι εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου θα αναθεωρηθούν προς τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΟ: Μάνου Χατζηδάκη

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης