Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσαρεστημένες οι αγορές από την… υποχώρηση Berlusconi - Πιο κοντά Κίνημα 5 Αστέρων και Λέγκα

Δυσαρεστημένες οι αγορές από την… υποχώρηση Berlusconi - Πιο κοντά Κίνημα 5 Αστέρων και Λέγκα
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, «υποχώρησε» ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση
Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων ενισχύθηκαν σε υψηλό επτά εβδομάδων, ενώ στις μετοχές σημειώθηκε sell off, στον απόηχο της είδησης ότι ο Silvio Berlusconi δεν θα σταθεί εμπόδιο στον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα είναι κοντά σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων εκτοξεύθηκε στο 1,94% νωρίς το πρωί και το spread σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά έφτασε στο υψηλότερο σημείο έξι εβδομάδων.
Ο Charlie Diebel της Aviva investors δήλωσε στο CNBC ότι εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα σχηματίσουν κυβέρνηση, οι αγορές θα είναι λίγο «επιφυλακτικοί» όσον αφορά την αντίδραση τους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επενδυτές θα είναι λίγο επιφυλακτικοί ότι και τα δύο κόμματα ενδέχεται να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για τον περιορισμός της λιτότητας ή θα επιχειρήσεις να επαναδιαπραγματευτούν μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέχρι πρότινος ο Berlusconi εμφανίζοντας ως σύμμαχος της Λέγκα κάτι που είχε αποτελέσει σημείο αναφοράς για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, εμποδίζοντας τα δύο κόμματα να προχωρήσουν σε μια πολιτική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης