Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Χρυσή Αυγή, Η ώρα της επιστροφής

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Χρυσή Αυγή, Η ώρα της επιστροφής
Η «αποπολιτικοποίηση» βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα!
Ο λαός είναι αδιάφορος για την πολιτική και ο καθένας κοιτάζει τον εαυτούλη του κατά το κοινώς λεγόμενον και περιορίζεται σε όσα αφορούν το ατομικό του συμφέρον.
Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας χρήζουν πολιτικής και κοινωνικής εκτιμήσεως.
Μέσα στη Βουλή σε ομιλία μου κατήγγειλα ευθέως το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι το χειρότερο που έκανε δεν ήταν ότι εξαπάτησε πολιτικά τον Λαό και δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά ότι με την στάση του αυτή τον απογοήτευσε και τον οδήγησε σε μια απόλυτη παθητικότητα…
Πριν λίγες ημέρες στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ κ. Σεβαστάκης έγραψε ένα άρθρο με τίτλο “Η ΝΕΑ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”, άρθρο στο οποίο περιγράφει αυτό ακριβώς το οποίο κατήγγειλα στη Βουλή!

“Η νέα αποπολιτικοποίηση”

Πράγματι, μετά από μία έντονη τετραετία (2010-2014) πολιτικοποιήσεως του Λαού και εντόνου ενδιαφέροντος των πολιτών για τις εξελίξεις, ήλθε ξαφνικά ο κορεσμός, η αηδία, η απογοήτευση, η άρνηση για πολιτική.
Γράφει σχετικά στο άρθρο που ανέφερα, ο κ. Σεβαστάκης: “Το καλοκαίρι του 2015 και το δημοψήφισμα αποτελούν μια ποιοτική τομή.
Έκτοτε μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι βαθαίνει η αποπολιτικοποίηση ως παθητική αντιπολιτική και αρνητικό ψυχικό ρήγμα.”
Είναι γεγονός, λοιπόν και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο λαός είναι αδιάφορος για την πολιτική και ο καθένας κοιτάζει τον εαυτούλη του κατά το κοινώς λεγόμενον και περιορίζεται σε όσα αφορούν το ατομικό του συμφέρον.
Και η τάση αυτή σάρωσε οριζόντια το πολιτικό φάσμα της χώρας με εξαίρεση τις όντως επαναστατικές μειοψηφίες, που αγρυπνούν και αγωνιούν για το μέλλον.
Όλα όμως αλλάζουν και η ζωή κάνει κύκλους και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που γράφει στο τέλος του άρθρου του ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Σεβαστάκης: “Το πρόβλημα είναι αυτός ο ατομικισμός που βγαίνει από τον κυνισμό της διάψευσης και γι’ αυτό, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μετατραπεί σε αντιδημοκρατικό εθνικισμό ή σε οτιδήποτε άλλο.”

Έρχεται η ώρα της πολιτικής;

Ποιο πολιτικό ρεύμα είναι αυτό όμως, αυτό το οποίο είναι δυνατόν να μετατραπεί σε “αντιδημοκρατικό εθνικισμό”, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί ο καθηγητής του ΑΠΘ; Δεν είναι τίποτε άλλο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σύμφωνα με την συκοφαντική ορολογία την οποία χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα εναντίον της.
Η εποχή της παθητικότητας μοιραία θα τελειώσει, μια εποχή που για εμάς είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού στα χρόνια αυτά δολοφονήθηκαν Συναγωνιστές μας, φυλακίστηκε η ηγεσία του Κινήματος και ευρίσκεται ακόμη υπό διωγμό και απαγόρευση κάθε πολιτική μας δραστηριότητα!
Και ας μη παραλείψουμε βεβαίως και την απόλυτα εχθρική στάση των ΜΜΕ, που είτε μας υβρίζουν, είτε σιωπούν.
Ακολουθώντας την τακτική του στρουθοκαμηλισμού πορεύονται σαν να μην υπάρχουμε, όμως δυστυχώς γι’ αυτούς, όχι μόνον υπάρχουμε, όχι μόνον αντέξαμε τα κτυπήματά τους, αλλά όλα δείχνουν ότι επιστρέφουμε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, όσο κι αν θέλουν αυτό να το κρύψουν!
Ένα παράδειγμα σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό είναι ότι σε άρθρο υπό τον τίτλο «Βιώσιμη έξοδος» VS «καθαρής εξόδου», που δημοσιεύθηκε στο vima.gr αναφέρεται: «Οι Ευρωπαίοι διεμήνυσαν στην Αθήνα ότι μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου, που είναι κρίσιμες για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα λόγω της ανόδου της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, θέλουν «ήρεμα νερά» και όχι αιφνιδιασμούς που θα διαταράξουν αυτή την πορεία.
Ωστόσο, εκτιμούν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν σε κανέναν τίποτε και ανησυχούν.
Μάλιστα, παρακολουθούν συστηματικά τις δημοσκοπήσεις και σημειώνουν την άνοδο της Ακροδεξιάς στη χώρα μας με προβληματισμό».
Όπως γράφει, λοιπόν, στην ιστοσελίδα του το Βήμα, οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν συστηματικά τις δημοσκοπήσεις και προβληματίζονται για την… άνοδο (!) της ακροδεξιάς στην Ελλάδα!
Μόνο που σε καμία από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δεν ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ αυτή η “άνοδος”…
Την “φαντάζονται” οι Ευρωπαίοι ή μήπως πολύ απλά (ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ) οι άρχοντες ή άλλως “νταβατζήδες” φροντίζουν να την αποκρύπτουν;
Όμως, Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, αλίμονο, δεν αρκούν οι κοινωνικές συνθήκες και δεν θα γίνει τίποτε εάν την ώρα της επιστροφής της πολιτικής, που μοιραία έρχεται, δεν είμαστε έτοιμοι με τις Σημαίες ψηλά για να επιστρέψουμε εκεί, όπου μία πολιτική σκευωρία σταμάτησε τον χρόνο, να επιστρέψουμε στις ημέρες εκείνες, που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κυριαρχούσε στην δημόσια ζωή και ήταν η δυναμική πρωτοπορία ενός ολόκληρου Έθνους.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης