Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου συνεχίζει να σορτάρει τις ευρωπαϊκές μετοχές

tags :
Το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου συνεχίζει να σορτάρει τις ευρωπαϊκές μετοχές
Το χαρτοφυλάκιο short θέσεων σε ευρωπαϊκές μετοχές έχει χάσει το 80% της αξίας του
Στις αρχές του 2018 το κορυφαίο hedge fund, Bridgewater ανακοίνωσε ότι σορτάρει ευρωπαϊκές μετοχές και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις μετοχές, θέτοντας ένα στοίχημα ύψους 22 δισ. δολαρίων.
Όπως υποστήριξε ο αναλυτής James Helliwell της Lex van Dam Trading Academy, αυτή η απόφαση της Bridgewater αποτελούσε ένδειξη ότι δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Παράλληλα οι traders εκτιμούσαν ότι η Bridgewater μάλλον περίμενε είτε ότι θα έρχονταν μεγάλη αναταραχή και πτώση στις αγορές ή ότι ήθελε να στοιχηματίσει ενάντια στις ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν μεγάλη έκθεση στην αμερικανική αγορά.
Οι μετοχές ήταν οι ακόλουθες:

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/Bwater%20shorts%20feb%2014_0_0.jpg?itok=He-3hxmu

Τον Φεβρουάριο του 2018 αναλυτές και οικονομολόγοι υποστήριζαν ότι ο Dalio, επικεφαλής της Bridgewater, θα αποδειχθεί λάθος σε αυτό του το στοίχημα.
Μιλώντας στο Bloomberg TV, η Karen Karniol-Tambour, επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών ερευνών της Bridgewater, τόνισε ότι «η δημόσια αντίληψη των στοιχημάτων μας είναι εξαιρετικά παραπλανητική.
Εξετάζουμε την ευρύτερη εικόνα της αγοράς και μέσω μίας σειράς ερευνών προχωράμε στις τοποθετήσεις μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις αποτελούν ένα πολύ μικρό τμήμα της επενδυτικής μας στρατηγικής».
Παίρνουμε θέα σε όλο το φάσμα της αγοράς και την εφαρμογή τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα μέσων, και τίποτα που αποκαλύπτεται είναι πραγματικά μια πολύ, πολύ μικρό υποσύνολο αυτών των μέσων σε εκείνες τις αγορές όπου έχουμε απαιτήσεις γνωστοποίησης. "
Παρά την παραπάνω ριψοκίνδυνη τοποθέτηση η Bridgewater παραμένει το hedge fund με τις καλύτερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του Απριλίου, με τα κέρδη της να φθάνουν στο 4% στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018.
Την ίδια ώρα, όμως, η Bridgewater έχει εμφανίσει πτώση 80% στο σορτάρισμά της κατά των ευρωπαϊκών μετοχών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση των αρνητικών της στοιχημάτων αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταγράφεται πλήρης διαγραφή τους.
Ο ίδιος ο Dalio εμφανίζεται αποφασισμένος να διατηρήσει αυτήν την τακτική του σορταρίσματος, παρά του ότι μέχρι σήμερα αποδεικνύεται λανθασμένη.
Είτε, λοιπόν, αυτός ξέρει κάτι καλύτερα από τους υπόλοιπους «κοινούς» επενδυτές είτε θα αποδειχθεί ένα από τα χειρότερα στοιχήματα της επενδυτικής του καριέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης