Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική αναταραχή στην αντιπολίτευση - «Πανηγυρίζει» το Μαξίμου και σπεύδει να το εκμεταλλευθεί

Πολιτική αναταραχή στην αντιπολίτευση - «Πανηγυρίζει» το Μαξίμου και σπεύδει να το εκμεταλλευθεί
Ο εμφύλιος στο Κιν.Αλ. σε κάθε περίπτωση ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυξάνει τις πιθανότητες να προσελκύσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους
Στην απειλή των δικαστικών διώξεων για τα σκάνδαλα εναντίον της ΝΔ καταφεύγει ξανά η κυβέρνηση την ίδια ώρα που υποθάλπει όσο μπορεί την εσωτερική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής.
Ενώ διαφαίνονται οι δυσκολίες στην διαπραγμάτευση για τη μεταμνημονιακή εποχή που αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου, το Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα και να δημιουργήσει ρήγματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Με αφορμή δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «Εμείς ζητάμε την επόμενη Κυριακή εκλογές...
Ακόμη και με αυτοδυναμία χρειαζόμαστε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις», το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ.
Αναφέρει συγκριμένα: «Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές το Σεπτέμβρη, ο αντιπρόεδρός του την επόμενη Κυριακή.
Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ;», ενώ προσθέτει ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019 και μέχρι τότε, μία σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν βρει τον δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος».
Οι ευρύτερες συναινέσεις που προβάλλει η ηγεσία της ΝΔ φοβίζουν το Μέγαρο Μαξίμου αφού στην ουσία σημαίνουν σύμπλευση του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ πριν τις εκλογές και συνεργασία την επόμενη ημέρα.
Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ακριβώς  γύρω από τις συμμαχίες πριν και μετά τις εκλογές δεν είναι άσχετες με τις παρασκηνιακές κινήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Βουλευτές της ΔΗΣΥ στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους λένε απερίφραστα ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να διασπαστεί το ΚΙΝ.ΑΛ και να ανακοπεί η δυναμική του έτσι ώστε να μονοπωλεί τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο απαντούν ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε εμείς, τα καταφέρνουν μόνοι τους» και παραπέμπουν στην δημόσια αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Η αρχή έγινε με την θέση της κ. Γεννηματά για εκλογές πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, συμπλέοντας με τη γραμμή της ΝΔ.
Η απάντηση ήλθε από το «αιφνιδιασμένο» Ποτάμι, που διαφώνησε με τις πρόωρες εκλογές κινούμενο ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Η κ. Γεννηματά απάντησε στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθεί προσωπικές και διχαστικές στρατηγικές και ότι θα αφήσει πίσω όσους αναζητούν εκλογική στέγη και και κυβερνητική θέση».
Το Ποτάμι σήκωσε το γάντι με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν».
Παράλληλα έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γίαννη Ραγκούση ο οποίος ζήτησε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος απάντησε οργισμένα, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον χαρακτήρισε «Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ». Τον κ. Ραγκούση πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί η Αυγή στο κύριο άρθρο της, ενδεικτικό των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παιχνίδι μπήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ως τομεάρχης Εξωτερικών του Κιν.Αλ. συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα όπως είχε κάνει προ μηνός και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Όλα αυτά την ώρα που κορυφαία στελέχη του ΣΥΤΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Σταθάκης μιλούν καθαρά για προοδευτικές συγκλίσεις και συνεργασίες εννοώντας σαφώς τους τείνοντας ευήκοα ώτα στο εσωτερικό του Κιν.Αλ.
Ο εμφύλιος στο Κιν.Αλ. σε κάθε περίπτωση ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυξάνει τις πιθανότητες να προσελκύσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.
Ενδεχόμενη σύμπλευση επί τη βάση της προοδευτικής ατζέντας επίσης ευνοεί το κυβερνών κόμμα αφού δημιουργεί δυναμική και αποδυναμώνει την αντιπολιτευτική κριτική αφήνοντας μόνη τη ΝΔ.

Σπ. Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης