Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο κόσμος υιοθετεί τα ψηφιακά νομίσματα με τον ίδιο ρυθμό που υποδέχθηκε το ίντερνετ

Ο κόσμος υιοθετεί τα ψηφιακά νομίσματα με τον ίδιο ρυθμό που υποδέχθηκε το ίντερνετ
Κι όμως, με βάση απλούς αριθμούς, τα ψηφιακά νομίσματα φαίνεται να βαδίζουν στην πορεία του ίντερνετ 
Ουκ ολίγες απαισιόδοξες προβλέψεις για τα κρυπτονομίσματα έχουν εκφραστεί κατά τους τελευταίους μήνες, ή και χρόνια, από απλούς οικονομολόγους μέχρι κορυφαίους αξιωματούχους και επιχειρηματίες, όπως ο θρυλικός Bill Gates.
Να επισημανθεί ότι ο ιδρυτής της Microsoft είχε κρατήσει χαμηλά τον πήχη και για το ίντερνετ, πίσω στο 1994.
Μετά από ένα ασύλληπτο «ράλι» κατά το περασμένο έτος, τόσο το Bitcoin όσο και η συνολική αξία του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων έχουν υποχωρήσει κάτω από το ήμισυ των ιστορικά υψηλών επιδόσεων (επιτεύχθηκαν τον Δεκέμβριο 2017), σε περίπου 9.150 δολάρια ανά μονάδα και 430 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.
Σε αντίθετο κλίμα, ορισμένοι έχουν συγκρίνει μεταξύ άλλων την κρυπτογράφηση με το διαδίκτυο (ίντερνετ) τη δεκαετία του 1990, επικαλούμενοι, επίσης, τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία «Blockchain».
Ένας εξ αυτών είναι και ο Chris McCann, εκ μέρους της Greylock Partners, ο οποίος, σε σημείωμά του (πηγή: MarketWatch), επικαλείται τον αριθμό των χρηστών παγκοσμίως (επενδυτών στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων), των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου (κρυπτονομίσματα και ιστότοποι) και της χρηματοδότησης.
Οι χρονικές περίοδοι που χρησιμοποιούνται στις δύο περιπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ 1991-1996 και 2014-2018.
Όπως διακρίνεται στα παρακάτω διαγράμματα, η πορεία των ψηφιακών νομισμάτων σχεδόν ταυτίζεται με την αντίστοιχη του ίντερνετ.
Αναλυτικότερα:





Οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, στις 21:20:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης