Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση μετά το ράλι για το πετρέλαιο – Στα 77,51 δολ. το Brent

Σταθεροποίηση μετά το ράλι για το πετρέλαιο – Στα 77,51 δολ. το Brent
Διατήρηση των ανοδικών τάσεων στο πετρέλαιο αναμένουν κορυφαίοι αναλυτές
Σε τροχιά σταθεροποίησης κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, μετά το ράλι που κατέγραψαν την Τετάρτη 9/5, εξαιτίας της απόφασης του Donald Trump να αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Στο 0,39% τα κέρδη για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 του Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 77,51 δολαρίων.



Ανάλογη εικόνα και για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2018, με άνοδο 0,32% στα 71,34 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 8/5 ο Trump ανακοίνωσε όχι μόνο την απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και το γεγονός ότι θα υπάρξει επιβολή νέων κυρώσεων ενάντια στην Τεχεράνη και μάλιστα «εξαιρετικά σκληρών».



«Η αγορά αρχίζει να «χωνεύει» και τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης Trump, συνειδητοποιώντας ότι θα περάσουν έξι μήνες πριν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις», τονίζει ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της εταιρείας Trading Energy, ο οποίος, όμως, εκτίμησε ότι το πετρέλαιο έχει όλα τα εχέγγυα να κινηθεί υψηλότερα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την Bank of America το Brent μπορεί να επιστρέψει στο ιστορικό υψηλό των 100 δολαρίων εντός του 2019 ή ακόμη και νωρίτερα, εξαιτίας τόσο της κατάρρευσης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας όσο και των προβλημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν εξαιτίας της μείωσης ροής του ιρανικού πετρελαίου στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης