Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ στις 21 – 22 Μαίου ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς – Συναντήσεις με M. Pompeo και John Bolton

Στις ΗΠΑ στις 21 – 22 Μαίου ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς – Συναντήσεις με M. Pompeo και John Bolton
Μετά τις ΗΠΑ ο κ.Κοτζιάς θα επισκεφθεί Βερολίνο και Παρίσι
Εξαιρετικά κρίσιμος θεωρείται ο επόμενος μήνας για την εξωτερική πολιτική της χώρας μια και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς θα έχει σημαντικές επαφές και συνομιλίες σε ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως «κλείδωσε» η επίσκεψη του κ.Κοτζιά στις ΗΠΑ για το διήμερο 21 – 22 Μαΐου, η οποία θα είναι και η τρίτη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του M. Pompeo αλλά και με το νέο σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Bolton ενώ στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ θα μεταβεί στην έδρα του ΟΗΕ, όπου θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της επίσκεψης Κοτζιά στις ΗΠΑ είναι ότι στην ατζέντα του υπάρχουν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος (ενεργειακή ασφάλεια, μεταναστευτικό, εξοπλιστικά), η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό αλλά και ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το διήμερο πρόγραμμα του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με Αμερικανούς γερουσιαστές, ομιλίες σε think tank, επαφές με τον ελληνοαμαερικανικό λόμπι και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο κ.Κοτζιάς θα μεταβεί σε Γερμανία και Γαλλία ενώ προγραμματισμένο είναι το ταξίδι του στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.
Σημειώνεται πως αρχές του φθινοπώρου θα βρεθεί στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης