Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άλλη μια προκλητική τουρκική NAVTEX

tags :
Άλλη μια προκλητική τουρκική NAVTEX

Για πρώτη φορά σκάφος του ψευδοκράτους στο Αιγαίο!
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε την προχθές Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας & διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων).

H ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η άσκηση θα διεξαχθεί μεταξύ 13-15 Μαΐου  στην τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης, που κατά την Τουρκία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο και στα διεθνή ύδατα του πελάγους. Για τον σκοπό αυτό οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν και την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν 2 περιοχές στο Αιγαίο.

Στο χάρτη που ακολουθεί και υπάρχει στην ιστοσελίδα της τουρκικής ακτοφυλακής βλέπετε τι εννοεί η Τουρκία όταν αναφέρεται σε τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης, δηλαδή το μισό Αιγαίο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην  άσκηση,  θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους της Δημοκρατίας της Β. Κύπρου.
Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του ψευδοκράτους, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να κυματίζει η σημαία του ψευδοκράτους στο Αιγαίο, παρουσία βέβαια ξένων αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης