Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan κατεδαφίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Erdogan κατεδαφίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις πριν τις εκλογές.
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις σε ολόκληρη την Τουρκία, με την καθοδήγηση του Erdogan. Η είδηση αυτή από μόνη της, καταδεικνύει τόσο την ανασφάλεια που νιώθει ο Τούρκος Πρόεδρος, προσπαθώντας να «επανιδρύσει» το τουρκικό κράτος δια της βίας, αλλά και τις παράπλευρες απώλειες τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στην τουρκική κοινωνία ευρύτερα. Εάν συνεχίσει έτσι, σε λίγο διάστημα δε θα πρέπει να ανησυχούμε καθόλου για την αποτελεσματικότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε την σύλληψη 300 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό στρατιωτικών που διατηρούν δεσμούς με το κίνημα του Fethullah Gulen που ζει στις ΗΠΑ και για τον οποίο, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι 211 από τους 300 είναι ενεργά μέλη των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων, ενώ οι υπόλοιποι 89 είναι απόστρατοι. Ήδη περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται υπό κράτηση. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη απομακρύνει 24.977 στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων 150 στρατηγών και 4,630 αξιωματικών.
Το μέγεθος των εκκαθαρίσεων είναι τεράστιο, αν συμπεριλάβει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες αστυνομικών, δασκάλων, καθηγητών, δικαστικών, δημοσιογράφων και διαφόρων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους ή/και φυλακισθεί.

ΠΗΓΗ: Anadolu Agency, Turkish Minute

Τάσος Τσιπλάκος - Σύμβουλος Στρατηγικής
C4I Strategy Consultants

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης