Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα σημαντική πτώση για τη μετοχή της Folli Follie - Όσο απουσιάζουν οι ιδρυτές θα διατηρείται η αμφισβήτηση

tags :
Νέα σημαντική πτώση για τη μετοχή της Folli Follie - Όσο απουσιάζουν οι ιδρυτές θα διατηρείται η αμφισβήτηση
Η απουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου από την πλευρά των αγοραστών έχει επηρεάσει αρνητικά τους επενδυτές
Δεν έχει τέλος η κρίση αξιοπιστίας στη μετοχή της Folli Follie.
Ήδη η μετοχή υποχωρεί και σήμερα (11/5/2018) στα 8,07 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 540 εκατ. ευρώ.
Το προσωρινό φρένο που έβαλε στο ταμπλό του ΧΑ η ανακοίνωση ότι η Fosun ενίσχυσε τη θέση της στηρίζοντας έμπρακτα τη μετοχή δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τις πιέσεις στον τίτλο.
Σήμερα υποχωρεί εκ νέου σημαντικά, ενώ η μεταβλητότητα διατηρείται στα ύψη, ένδειξη ότι οι επενδυτές επηρεάζονται από όσα ακούγονται στην αγορά.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως αδυνατούν να καταλάβουν τη στάση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία δεν έχει εμφανιστεί στην πλευρά των αγοραστών στο ταμπλό για να στηρίξει τη μετοχή.
Οι εξηγήσεις που έχει δώσει αναφορικά με τις κατηγορίες του αμερικανικού fund δεν έχουν πείσει και αυτό που λέγεται είναι πως ένα μικρό fund έχει κάνει άνω-κάτω ένα ολόκληρο χρηματιστήριο και έχει βυθίσει την αποτίμηση μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του.
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος τον Μάιο του 2017 είχε πουλήσει σε ξένους θεσμικούς  1,15 εκατ. μετοχές στα 20 ευρώ ανά μετοχή, αποκομίζοντας 23 εκατ. ευρώ.
Από τότε όμως αν και η μετοχή έχει περάσει από 40 κύματα, λόγω των αποτελεσμάτων που έδειχναν αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές, έχει εμφανιστεί ως αγοραστής μόνο μία φορά στα τέλη του 2017 όταν αγόρασε 15 χιλ. μετοχές προς 285 χιλ. ευρώ ή 19 ευρώ ανά μετοχή.  
Ποιος είναι ο λόγος που δεν στηρίζει τη μετοχή του αν και μπορεί με τα λεφτά από την πώληση να αγοράσει 2,5 φορές και παραπάνω των αριθμό των μετοχών που πούλησε αναρωτιούνται στελέχη της αγοράς.
Γιατί κάνει αγορές ιδίων μετοχών όταν μάλιστα αμφισβητούνται τα ταμειακά διαθέσιμα και δεν αγοράζει ο ίδιος;
Και φυσικά όταν εννοούν πως θέλουν να τον δουν αγοραστή δεν εννοούν με μερικές χιλιάδες τεμάχια, αλλά με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες.
Δεν αποκλείεται τονίζουν κάποια στελέχη της αγοράς αυτή η αμφισβήτηση να συνεχιστεί για καιρό και άρα η μεταβλητότητα στη μετοχή και εννοούν μέχρι να υπάρξουν χειροπιαστές αποδείξεις από τον ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης