Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θετικά αποτιμά την προσφυγή της Αργεντινής στο ΔΝΤ, η DBRS – Προειδοποιεί για τους κινδύνους

tags :
Θετικά αποτιμά την προσφυγή της Αργεντινής στο ΔΝΤ, η DBRS – Προειδοποιεί για τους κινδύνους
Σοβαρές προκλήσεις για την Αργεντινή «βλέπει» η DBRS, αποτιμά θετικά την προσφυγή στο ΔΝΤ
Θετικά αποτιμά την προσφυγή της κυβέρνησης της Αργεντινής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο καναδικός οίκος DBRS, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως και σε προηγούμενη έρευνά της, η DBRS υπογραμμίζει τις προκλήσεις που συνδέονται με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του πληθωρισμού, ενίσχυση της δημοσιονομικής θέσης και αύξηση της ελκυστικότητας των διεθνών επενδυτών.
Παρόλα αυτά, ο πληθωρισμός έχει βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου.
Επισημαίνεται ότι, μετά την απώλεια σχεδόν 5 δισεκ. δολαρίων σε αποθεματικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 23-27 Απριλίου, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε τρεις διαδοχικές αυξήσεις του βασικού επιτοκίου, το οποίο έφθασε το 40%!
Μάλιστα, στον απόηχο, το πέσο υποτιμήθηκε περαιτέρω, κατά 7,7% σε δύο μόλις ημέρες (1-3/5).
Σύμφωνα με την DBRS, οι ενέργειες της κυβέρνησης του Mauricio Macri αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητά της να μειώσει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες και τον πληθωρισμό.
Βέβαια, ο καναδικός οίκος δεν αναμένει ευέλικτη πιστωτική γραμμή για την Αργεντινή από το Δ.Ν.Τ..



Διαβάστε: «Υπερτιμημένη» η οικονομία της Αργεντινής, «αναπόφευκτη» μία νέα κρίση

Νωρίτερα σήμερα, 11 Μαΐου 2018, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τη στήριξη του στον Mauricio Macri:
«Οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Αργεντινής, Mauricio Macri το οποίο είναι προσανατολισμένο στην αγορά, επικεντρωμένο στην ανάπτυξη, και βελτίωσε το μέλλον της Αργεντινής.
Ο Πρόεδρος Macri έχει το σωστό όραμα για την οικονομία της Αργεντινής και έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τον εκσυγχρονισμό της οικονομικής πολιτικής της χώρας».

Διαβάστε: DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Β» για την Αργεντινή - Παραμένει σταθερό το trend

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης