Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλυδωνίζεται η Αργεντινή - Πιέσεις στο πέσο - Χάος στα ομόλογα - Κρίσιμη δημοπρασία στις 17/5

Κλυδωνίζεται η Αργεντινή - Πιέσεις στο πέσο - Χάος στα ομόλογα - Κρίσιμη δημοπρασία στις 17/5
Κλυδωνίζεται η Αργεντινή - Πιέσεις στο πέσο - Χάος στα ομόλογα - Κρίσιμη δημοπρασία στις 17/5  
Παρά την προσπάθεια της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, να συγκρατήσει την πτώση του πέσο, τον νόμισμα της χώρας συνεχίζει να δέχεται πιέσεις.



H νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας έχει σαν στόχο να συγκρατήσει την πτώση του πέσο, το οποίο συνεχίζει την καθοδική πορεία μετά από μια σύντομη «ανάπαυλα» που ακολούθησε την ανακοίνωση του πρόεδρου Macri  για έναρξη συνομιλιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.




Η εσφαλμένη πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, η οποία μείωσε τα επιτόκια παρά τον υψηλό πληθωρισμό, αποδείχθηκε εξαιρετικά δαπανηρλη για την οικονομία της χώρας.
Ολόκληρο το σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων τηου προέδρου Macri βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η ολική επαναφορά του ΔΝΤ "ξυπνά" άσχημες αναμνήσεις για την Αργεντινή, την ώρα που το πολιτικό κεφάλαιο του προέδρου Macri εξανεμίζεται καθώς είχε υποσχεθεί να επαναφέρει την οικοονμία της Αργεντινής στο δρόμο της ανάπτυξης.
Αυτό το τελευταίο χάος δείχνει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι η επιστροφή μιας οικονομίας στην ανάπτυξη μετά από χρόνια αυτοσχεδιασμού και ελέγχου των τιμών.
Ευτυχώς, οι επόμενες εκλογές δεν θα λάβουν χώρα μέχρι το 2019 και η αντιπολίτευση παραμένει διαιρεμένη, αλλά η Cristina Fernandez de Kirchner δεν έχει φύγει ούτε από το προσκήνιο ούτε από το παρασκήνιο...



Φαίνεται ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 1.275 μονάδων βάσης, οι ελπίδες για διάσωση του ΔΝΤ και οι υποσχέσεις από την κυβέρνηση δεν αρκούν για να σταματήσουν οι αποχωρήσεις κεφαλαίων από την Αργεντινή, με το πέσο απλώς να καταρρέει σε νέο χαμηλό 23 πέσο ανά δολάριο.
Με τα repos 7 ημερών στο 40%, εξακολουθεί να καταρρέει το νόμισμα ...



Κατά ειρωνικό τρόπο, η BNP Paribas λέει ότι το πέσο είναι υπερβολικά επικίνδυνο ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν ληφθούν πόψη τα repos...
Ωστόσο, η JP Morgan ανησυχεί ακόμη περισσότερο, προειδοποιώντας ότι το πέσο ενδέχεται να αντιμετωπίσει «διαταραχή» την επόμενη εβδομάδα εάν η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής προσπαθεί να προχωρήσει σε roll over ομολόγων ύψους 30 δισ. δολαρίων ομολόγνω που ωριμάζουν.



Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει προγραμματίσει τη δημοπρασία έντοκα γραμμάτια γνωστά ως Lebacs την Τρίτη (16/5), προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια 674 δισ. πέσος (30 δισ. δολάρια) που ωριμάζουν την Τετάρτη (17/5).



Η απόδοση των Lebacs που ωριμάζουν τον Ιούνιο του 2018 σημείωσε άνοδο στο 43,6% στη δευτερογενή αγορά σήμερα (11/5), αναγκάζοντας την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής να παρέμβει στις δευτερογενείς αγορές.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της Αργεντινής εκτοηξεύονται και η τιμή των εκατονταετών ομοκόγων καταποντίζεται.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης