Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της Γαλλίας - Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της Γαλλίας - Σταθερό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Γαλλίας από τον καναδικό οίκο DBRS
Σε «ΑΑΑ» και «R-1 (high)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, αντίστοιχα, πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η DBRS Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (trend).
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων υποστηρίζεται από τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης να βελτιώσει τα μακροοικονομικά της χώρας, με τον καναδικό οίκο να αναμένει ότι η κυβέρνηση του κ. Emmanuel Macron θα συνεχίσει να πιέζει για την εφαρμογή φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, διατηρώντας παράλληλα τον μεσοπρόθεσμο στόχο δημοσιονομικής ισορροπίας και μείωσης του δημοσίου χρέους.
Οι αξιολογήσεις, υποστηρίζονται, επίσης, από την οικονομική ανάκαμψη, το ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης και τη σημαντική υποχώρηση της πολιτικής αβεβαιότητας, επισημαίνεται.
Τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από το υψηλό δημόσιο χρέος και την σχετικά υψηλή ανεργία. Ενδεικτικά, ο δείκτης χρέους κορυφώθηκε στο 97% του ΑΕΠ κατά το περασμένο έτος, ενώ η ανεργία διαμορφώθηκε σε 8,8%, τον Μάρτιο του 2018, πάνω από τον μέσο όρο Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,1%).
Η DBRS υπολογίζει στο 2% και 1,8% την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας για τα έτη 2018 και 2091, αντίστοιχα, ενώ, σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος, το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φθάσει το 96,4% και 96% του ΑΕΠ.
Για το τρέχον και το επόμενο έτος, οι προβλέψεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώνονται σε 2,3% και 2,8% του ΑΕΠ (από 2,6% το 2017), αντίστοιχα, ενώ για το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε 2,9% και 2,7% του ΑΕΠ (από 3% το 2017).
Τέλος, ο πληθωρισμός αναμένεται να ενισχυθεί στο 1,7% το τρέχον έτος (από 1,2% το 2017), για να επιβραδυνθεί στο 1,4% το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης