Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dombrovskis: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις - Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Dombrovskis: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις - Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές
"Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο", τονίζει ο Valdis Dombrovskis
Αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Ο ίδιος αναφέρει ακόμη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά απολύτως εφικτή εφόσον όλες οι πλευρές επιδείξουν ευθύνη.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, μιλώντας στα "Νέα Σαββατοκύριακο", μόλις λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα τη Δευτέρα, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των  δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Όπως αναφέρει «πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο.
Φυσικά, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι θα επιδείξουν ευθύνη».
Εξηγεί ότι από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και υγιών δημοσιονομικών πολιτικών, «θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».
Μάλιστα, ο ίδιος υπενθυμίζει ότι και μετά τα προγράμματα η Ελλάδα θα βρεθεί στο πλαίσιο ενός αυστηρού μεταμνημονιακού πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας.
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν,  σχετικά με το "ολιστικό" σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, για το οποίο οι θεσμοί διατηρούν επιφυλάξεις, αναφέρει ότι «όπως πάντα, η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες της όποτε και όπου μπορεί.
Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα».
Σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία.
«Συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της παραμέτρου έχει ορίσει το Eurogroup», όπως είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «πολλή δουλειά βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορούμε να επιτύχουμε τον γενικό μας στόχο, δουλεύοντας στα εναπομείναντα ζητήματα με αποφασιστικότητα, δέσμευση και καθαρό μυαλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης