Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Αγώνα δρόμου κάνουν Ελλάδα και ΠΓΔΜ για να βρούν λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ

Reuters: Αγώνα δρόμου κάνουν Ελλάδα και ΠΓΔΜ για να βρούν λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση πριν απο τη Σύνοδο της ερχόμενη εβδομάδας
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντώνται σήμερα (12/5) στο Σούνιο σε μια προσπάθεια να βρουν συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.
όπως αναφέρει το Reuters, στόχος και των δυο πλευρών είναι να γεφυρώσουν το χάσμα του ονόματος που χωρίζει τις δύο χώρες για πάνω από δύο δεκαετίες αφότου τα Σκόπια ανεξαρτητοποιήθηκαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία το 1991.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για τη Μακεδονία γεγονός που έχει μπλοκάρει την ‘ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Αναφέρει ωστόσο ότι οι δύο χώρες αποφάσισαν πέρυσι, να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης των Σκοπίων από τον μετριοπαθή πρωθυπουργό Zoran Zaev.
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Σούνιο, έρχεται πέντε μόλις ημέρες πριν από τη Σύνοδο των χωρών της Δυτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια της Βουλγαρίας όπου θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Zoran Zaev.
Μάλιστα και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει το 2018 ως «χρονιά ορόσημο για την βελτίωση των διμερών σχέσεων και ως ευκαιρία για την επίλυση του Μακεδονικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης