Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη σταθερότητα και την κανονικότητα – Εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη σταθερότητα και την κανονικότητα – Εκλογές το φθινόπωρο του 2019
"Οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους. Το φθινόπωρο του 2019", τονίζιε ο Ν. Παππάς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και τη σταθερότητα και την κανονικότητα. Και με αυτή την ατζέντα θα πάμε στις εκλογές το φθινόπωρο του 2019», δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα συνεχισθεί, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα έχουν συσσωρευτεί και άλλα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία».
Ο κ. Παππάς μιλά για χάσμα στις στρατηγικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εκτιμώντας πως οι πολιτικές που εφάρμοσε το 2014 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να τις επαναφέρει, θα καταδικαστούν στην κάλπη, το φθινόπωρο του 2019.
Κατά τον ίδιο, το εκλογικό δίλημμα θα είναι καθαρό και «ο λαός μας να επιλέξει μεταξύ της ύφεσης, της ανεργίας, των απολύσεων, των σκανδάλων ή της συνέχισης μιας πορείας ανάκαμψης και σταθεροποίησης».
Μάλιστα, ο υπουργός ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ,  Κ. Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με το εάν τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ή όχι.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο κ. Παππάς τονίζει πως «η  Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος, αυτό που έχουν να κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να επαναλαμβάνουν ότι εμείς είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών, οποιαδήποτε συζήτηση είναι νόμιμη.
Αλλά, αυτή τη στιγμή, η τήρηση της συμφωνίας, το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση του προγράμματος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας».
Σε ερώτηση για την παρουσία του στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, ο ίδιος χαρακτηρίζει γόνιμο το διάλογο στους κόλπους της εγχώριας κεντροαριστεράς.
Όπως σημειώνει, «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί τελικά -και μετά από φουρτούνες ετών- ο χώρος».
Σε άλλο σημείο ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε Γιώργος Παπανδρέου για να πει ''λεφτά υπάρχουν'' και να φέρει το πρώτο μνημόνιο, ούτε Αντώνης Σαμαράς για να πει ''επαναδιαπραγμάτευση'' και να φέρει το δεύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι κατάφερε και ό,τι δεν κατάφερε, το παρουσίασε ενώπιον του ελληνικού λαού».
Τέλος, ο υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την ανάπτυξη του προγράμματος στην πλήρη του μορφή,  ενώ όσον αφορά τις θεματικές και περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, αναφέρει ότι  αυτές βάσει του νόμου θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα μετά τις γενικού περιεχομένου.
Απαντώντας στη ΝΔπου μιλά για «λόγια και όχι έργα» στο Υπουργείο του, ο κ. Παππάς δηλώνει ότι το υπουργείο βγήκε από το αδιέξοδο με παγωμένες χρηματοδοτήσεις που είχε αφήσει η ΝΔ, και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 53 ψηφιακά έργα, προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ μέσα σε τέσσερις μήνες σχεδιάστηκαν και δημοπρατούνται και εντός του 2018 θα έχουν ανάδοχο, επτά οριζόντια έργα, για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης