Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ
Μήνυμα στην ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της Χώρας μας τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του κατά την ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη του Δήμου Παιονίας.
Υπογράμμισε ότι «ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Εθνικού μας Κορμού», ενώ έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ένας τρόπος υπάρχει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξάλειψη του αλυτρωτισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα, όντας Χώρα φιλειρηνική, διαμηνύει σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΜΔ), σε ειλικρινές πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, τ’ ακόλουθα:
1. Στηρίζει την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο όμως, για λόγους σεβασμού της Ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εμπεριέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού.
2. Κατόπιν τούτου, ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:
α)Πρώτον, προηγούμενη αναθεώρηση, προς αυτή την κατεύθυνση, του συντάγματός της, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και τον σεβασμό που η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιδεικνύουν απέναντι στην έννομη τάξη της και στο Κράτος Δικαίου εν γένει.
β) Και, δεύτερον, συμφωνία που θα εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού όπως προανέφερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης