Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εμφανής πλέον οι αρνητικές επιδράσεις του Brexit στην οικονομία της Βρετανίας - Σημαντική επιβράδυνση μετά το 2016

Reuters: Εμφανής πλέον οι αρνητικές επιδράσεις του Brexit στην οικονομία της Βρετανίας - Σημαντική επιβράδυνση μετά το 2016
Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλές εταιρείες της ΕΕ αναστέλλουν ήδη τη συνεργασία τους με βρετανικές εταιρείες όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού
Μεγάλη είναι πλέον η αβεβαιότητα για την επιβίωση πολλών βρετανικών εταιρειών μετά το Brexit καθώς πλέον εκφράζεται ανοικτά ο φόβος της μείωσης των βρετανικών εξαγωγών σε χώρες της ΕΕ αλλά και τις εισαγωγές από την Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το Reuters, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιχειρηματικών εκπροσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων από τη Βρετανία και τη Γαλλία με σκοπό να καταγραφή του κόστους της απομάκρυνση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Τη συνάντηση διοργάνωσε η βρετανική πρεσβεία στο Παρίσι με παράλληλο σκοπό να αυξήσει τις διμερείς εμπορικές δραστηριότητες.
«Αν οι εταιρείες δεν αναζητούν τις αγορές του Ηνωμένο Βασίλειο για τα προϊόντα τους, τότε θα χάσουμε μια γενιά στρατηγικών διαπραγματεύσεων πάνω σε αυτό το ζήτημα και πολλές εταιρείες θα κλείσουν», δήλωσε η Mandy Ridyard, Βρετανίδα επιχειρηματίας που βρέθηκε στη συνάντηση.
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα είναι η εισαγωγή δομικών υλικών και το καθεστώς των τελωνειακών ελέγχων.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλές εταιρείες της ΕΕ αναστέλλουν ήδη τη συνεργασία τους με βρετανικές εταιρείες όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού τους, καθώς παραμένει αβέβαιο το καθεστώς των τελωνειακών ελέγχων και των τιμολογιακών κανόνων που θα ισχύσουν στο μέλλον.
Ο Jeegar Kakkad, διευθυντής πολιτικής της ADS, μιας βρετανικής ομάδας αεροναυπηγικής, δήλωσε ότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν τώρα από τους βρετανούς προμηθευτές να αποθηκεύσουν ένα απόθεμα αξίας ενός μήνα με δικά τους έξοδα για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο των καθυστερήσεων των συνόρων Brexit.
«Αυτό πρόκειται να αποτελέσει σημαντική πρόκληση ιδιαίτερα για τις μικρότερες εταιρείες», ανέφερε.
Η οικονομία της Βρετανίας έχει επιβραδυνθεί απότομα μετά την ψήφο της Brexit τον Ιούνιο του 2016.
Το γεγονός έχει θορυβήσει τα εργατικά συνδικάτα που φοβούνται μαζικές απολύσεις εργαζομένων και λουκέτα σε υγιείς μέχρι σήμερα επιχειρήσεις και ζητούν από την Theresa May να διατηρήσει την τελωνιακή ένωση με την ΕΕ.
Ωστόσο, η πρωθυπουργός Theresa May έχει αποκλείσει την επιλογή της τελωνειακής ένωσης. Οι αντιπρόσωποι του Brexit, συμπεριλαμβανομένων μερικών υπουργών της, αντιτίθενται σ 'αυτό επειδή θα εμποδίσουν τη Βρετανία να χτυπήσει τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Brexit σύμφωνα με την εκστρατεία Αδειών το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης