Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Διχασμένο το υπουργικό συμβούλιο της May για την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ - Αβέβαιο το μέλλον της κυβέρνησης

Sunday Times: Διχασμένο το υπουργικό συμβούλιο της May για την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ - Αβέβαιο το μέλλον της κυβέρνησης
Στην σκληρή γραμμή του Brexit προΐσταται ο υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson ενώ στην αντίθετη πλευρά ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond
Βαρύ είναι το κλίμα στην κυβέρνηση της Theresa May, μετά τις έντονες επιδοκιμασίες που δέχθηκε από μέλη του υπουργικού της συμβουλίου σχετικά με τους χειρισμού της στο Brexit.
Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων οι εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση η διατάραξη των οποίων χαρακτηρίστηκε ως «τρελό» σχέδιο από μεγάλη ομάδα υπουργών αναγκάζοντας την May να ζητήσει ενότητα εντός της κυβέρνησης της.
Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι Sunday Times η βρετανίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς της να «την εμπιστευτούν».
«Το μονοπάτι που δημιουργώ είναι αυτό που ζήτησαν οι πολίτες της Βρετανίας που ψήφισαν υπέρ του Brexit και δεν θα αφήσω κανένα να φύγει από αυτό» είπε χαρακτηριστικά .
Λιγότερο από ένα χρόνο πριν η Βρετανία κλείσει οριστικά την πόρτα της ΕΕ πίσω της η κυβέρνηση May αδυνατεί να συμφωνήσει με την ΕΕ σχετικά με τους κανόνες που θα διέπουν την τελωνειακή και εμπορική συνεργασία τους.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση ση στην κυβέρνηση καθώς 12 υπουργοί της έχουν εκφράσει σημαντικές αντιρρήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε μάλιστα από τους υπουργούς της να αναλάβουν την ευθύνη για την επίλυση του τελωνειακού διλήμματος μετά το Brexit, γεγονός που προκάλεσε τεράστιο διχασμό.
Στην σκληρή γραμμή του Brexit προΐσταται ο υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson ενώ στην αντίθετη πλευρά ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης