Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ποινή φυλάκισης του Τάσου Μαντέλη και οι 36 δόσεις

Η ποινή  φυλάκισης  του  Τάσου  Μαντέλη και οι  36 δόσεις
Η Ελληνική Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε  το έργο  της μετά από 10 χρόνια και χάρη στη νομοθεσία ο πρώην υπουργός την έβγαλε  … λάδι
Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η απόφαση του Πενταμελούς  Εφετείου  Κακουργημάτων για την υπόθεση του Τάσου Μαντέλη , ο οποίος παρότι  πιάστηκε  με τη  …γίδα στην πλάτη την με …  36 δόσεις.   
Ο πρώην υπουργός  βρέθηκε  κατηγορούμενος για υπόθεση της
Siemens  στις αρχές του 2000 καθώς συνέβαλε αποφασιστικά να πάρει τη δουλειά  ο γερμανικός  κολοσσός, για την ψηφιοποίηση  του ΟΤΕ.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε  το έργο  της μετά από 10 χρόνια και χάρη στη νομοθεσία ο πρώην υπουργός την έβγαλε  … λάδι.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι Δικαστές  Αρχές  αποφασίζουν  και εφαρμόζουν τους νόμους  που έχουν  ψηφιστεί  από την  Ελληνική Βουλή.
Λοιπόν οι  κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών πάντα ανακάτευαν  τη νομοθεσία που σκοπό  είχε τη … βελτίωσή της ,  έτσι ώστε αν κάποιος  υπουργός πέσει στην «παγίδα» και αποκαλυφθεί  ότι  συμμετείχε σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι να  πέσει  στα …μαλακά. Λοιπόν η περιπέτεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ  κ.  Τάσου Μαντέλη  είχε … αίσιο τέλος  αφού αν και εμπλεκόμενος στην υπόθεση
Siemens τιμωρήθηκε με πέντε χρόνια  φυλάκισης που ήταν εξαγοράσιμη  προς  40 ευρώ την ημέρα. Το συνολικό κόστος για τον πρώην υπουργό  ανέρχεται σε 140.000  ευρώ.
Ο ίδιος  επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία να καλύψει το ποσό  και ζήτησε  να το  αποπληρώσει σε 36δόσεις καθώς η σύνταξη  των 1100 ευρώ που λαμβάνει δεν επαρκεί για την άμεση αποπληρωμή του ποσού. Δεν  προκαλεί απορία  για τους πατέρες του Έθνους να  διαμορφώνουν νόμους  που προστατεύουν τους δικούς  τους ανθρώπους. Βέβαια … ξέχασαν  το «κούρεμα» σε περίπτωση που υπάρχει οικονομική αδυναμία από τον  κατηγορούμενο να αποπληρώσει την ποινή που επιβάλει το Δικαστήριο.  
Οι  υπουργοί  με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν  τίποτα. Μπορεί να δίνουν  όρκο  στο Σύνταγμα  και στους νόμους αλλά όταν  παρουσιασθεί ευκαιρία και δίνεται  προοπτική για το  …καλό  της χώρας εννοείται ότι ο υπουργός πρέπει να βοηθά και  να συμβάλει  με όλες  τις δυνάμεις  τους  σε αυτή  την κατεύθυνση. Μπράβο στο ελληνικό κοινοβούλιο  που  κρατά ..ψηλά  τη  σημαία  των Αξιών και  της Απονομής  της Δικαιοσύνης.   Εύγε  στον κ.  Τ.  Μαντέλη  που αγωνίστηκε  για το καλό της  χώρας  και της
Siemens και την τεχνολογική πρόοδο  των τηλεπικοινωνιών.  Φρονώ  ότι οι Έλληνες πολίτες είναι πρόθυμοι  να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους  όταν πληροφορηθούν  τις οικονομικές  δυσκολίες  στην αποπληρωμή των δόσεων. Τρέφουμε απεριόριστη  εκτίμηση προς το πρόσωπο του Τάσου Μαντέλη όπως  και στους 300 Βουλευτές για τον  αγώνα που  δίνουν να έχουμε την Ελλάδα που μας  αξίζει.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης