Διεθνή

CNBC: Η άνοδος της βιομηχανίας πετρελαϊκού σχιστόλιθου θα σώσει την αμερικανική οικονομία στα επόμενα 15 με 20 χρόνια

CNBC: Η άνοδος της βιομηχανίας πετρελαϊκού σχιστόλιθου θα σώσει την αμερικανική οικονομία στα επόμενα 15 με 20 χρόνια
Total και Borealis χτίζουν ένα τεραστιο συγκρότημα αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κοντά στο Χιούστον του Τέξας για την εξόριση πετρελαϊκού σχιστόλιθου
«Η άνοδο της βιομηχανίας πετρελαϊκού σχιστόλιθου θα ενισχύσει σημαντικά τις ΗΠΑ και την οικονομία της στα επόμενα 15 με 20 χρόνια», εκτίμησε ο επικεφαλής της Borealis Mark Garrett στο CNBC .
«Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες είναι πολύ αισιόδοξες για τα αποθέματα πετρελαϊκού σχιστόλιθου και αερίου, πιστεύουμε ότι η υψηλή τιμολόγηση του θα ενισχύσει την αμερικανική οικονομία για τα επόμενα 15-20 χρόνια» ανέφερε ο Garrett.
«Έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο έργο με την Total, όπου χτίζουμε ένα συγκρότημα αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κοντά στο Χιούστον του Τέξας για την εξόριση πετρελαϊκού σχιστόλιθου και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το μέλλον για τα επόμενα 15-20 χρόνια και φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο» υπογράμμισε.
Ο Garrett πρόσθεσε ότι οι φορολογικές περικοπές του Προέδρου Donald Trump «δεν ήταν κακές για τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις».
Η Borealis, η Total και η NOVA Chemicals σχημάτισαν μια κοινοπραξία για την ενίσχυση των εγκαταστάσεων πετροχημικών στο Τέξας στις αρχές του 2018.
Η αγορά των σχιστολιθικών πετρωμάτων των Η.Π.Α. έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια μετά την εμφάνιση των τεχνικών γεώτρησης, συμπεριλαμβανομένης της fracking ή της υδραυλικής ρωγμής. Η αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έρχεται σε μια εποχή που ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) - μια συλλογική ομάδα των μεγαλύτερων εξαγωγέων πετρελαίου παγκοσμίως - και η Ρωσία μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου.
Την ίδια ώρα η απόφαση Trump να επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν , αποσύροντας τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 θα μειώσει κατά περίπου το ήμισυ τις εξαγωγές πετρελαίου. Σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων, το Ιράν αποδέχτηκε όρια στο πυρηνικό του πρόγραμμα και επέτρεψε σε διεθνείς επιθεωρητές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του.
Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί για την κίνηση του Trump, ο Garrett είπε στο CNBC:
«Εμείς δεν θεωρούμε ότι το αντίκτυπο θα είναι μεγάλο. Ωστόσο η τιμή του πετρελαίου αρχίζει να ανεβαίνει, το κόστος των προϊόντων αρχίζει να αλλάζει και το πρόβλημα θα εντοπιστεί στις αλυσίδες εφοδιασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης