Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαδήλωση έξω από την Αμερικανική Βάση της Σούδας από Επιτροπές Ειρήνης κατά των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων

Διαδήλωση έξω από την Αμερικανική Βάση της Σούδας από Επιτροπές Ειρήνης κατά των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων
Σε ψήφισμά τους, οι διαδηλωτές αξίωσαν το κλείσιμο των βάσεων στη Σούδα και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΝΑΤΟ
Διαδήλωση έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη πραγματοποίησαν σήμερα (13/5) μέλη των Επιτροπών Ειρήνης και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη Σούδα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων, κατευθύνθηκαν προς τη στρατιωτική βάση.
Φώναξαν συνθήματα, τοποθέτησαν για συμβολικούς λόγους συρματόπλεγμα κοντά στην είσοδο της βάσης, έκαψαν μία σημαία του ΝΑΤΟ και μία των Ηνωμένων Πολιτειών, και έγραψαν συνθήματα κατά των ξένων βάσεων.
Σε ψήφισμά τους, αξίωσαν το κλείσιμο των βάσεων στη Σούδα και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΝΑΤΟ.
«Φορείς και νεολαία από όλη την Κρήτη στέλνομε σήμερα μήνυμα κατά της παρουσίας των ξένων βάσεων στο νησί αλλά και κατά της δημιουργίας και άλλων βάσεων στο ελληνικό έδαφος», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντιχάκης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης