Ο κίνδυνος να δει η αγορά τις 800 μονάδες και που βρίσκεται η στήριξη που πρέπει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές

Ο κίνδυνος να δει η αγορά τις 800 μονάδες και που βρίσκεται η στήριξη που πρέπει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές
Αν δεν κρατήσουν οι 820 μονάδες το ΧΑ θα αναμετρηθεί εκ νέου με την γνώριμη στήριξη των 800 μονάδων από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών
Η αλλαγή στην εικόνα της αγοράς στις δυο τελευταίες ήμερες της εβδομάδος, επανέφερε το αρνητικό σενάριο, που θέλει τον Γενικό Δείκτη, σε περίπτωση που οι τιμές κινηθούν κάτω από το 815, να έχει ολοκληρώσει την ανοδική κίνηση, που ξεκίνησε από το 767 στο 863, σημειώνουν οι αναλυτές της IBG στο εβδομαδιαίο τους τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Αυτό σημαίνει, πως η συνέχεια της πτωτικής πορείας, με πρώτο στόχο την ζώνη των 800 μονάδων είναι πολύ πιθανή.
Σε αντίθετη περίπτωση ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών καθώς και το πρόσφατο χαμηλό στο 821, θα λειτουργήσουν σαν στήριγμα στην αγορά και πολύ πιθανόν να δώσουν ανοδική αντίδραση με στόχο και πάλι την ζώνη του 850, αναφέρουν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beta ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης μετά το “flash crash” της περασμένης Τρίτης (στιγμιαία στις 786,81 μονάδες) ανέκαμψε έως την ζώνη των δύο βασικών κινητών μέσων που ορίζουν την μεσοπρόθεσμη τάση όπου και παρέμεινε σβήνοντας διακυμάνσεις και τζίρους.
Αν στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιο υπήρχε διάχυτη η αισιοδοξία ότι πλέον η τάση κινείται σε ένα γρήγορο ορίζοντα προς τις 880 μονάδες, το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην.
Η απότομη πτώση της Αγοράς -ανεξάρτητα από τους λόγους που την προκάλεσαν- έχει μεταβάλει την βραχυπρόθεσμη προοπτική θέτοντας εκ νέου προϋποθέσεις για να αποκατασταθούν πλήρως τα αγοραστικά σήματα: Η υπέρβαση των 825 μονάδων μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την θετική εικόνα επαναφέροντας τον MACD σε αγοραστική θέση (πτωτικό σήμα την περασμένη Δευτέρα) και να δώσει μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τους δύο βασικούς κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών, αναφέρουν οι αναλυτές.
Η πτώση των τζίρων στο ανέβασμα της αντίδρασης από τα τοπικά χαμηλά δεν είναι καλή ένδειξη, όσο όμως η αγορά κινείται πάνω από τις 820 μονάδες οι αγοραστές διατηρούν τις ελπίδες τους για σταδιακή αποκατάσταση της ανοδικής τάσης.
Σε αντίθετη περίπτωση ο Γενικός Δείκτης θα αναμετρηθεί εκ νέου με την γνώριμη στήριξη των 800 μονάδων από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Γιώργος Κατικάς

BREAKING NEWS