Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν θα δεχθούμε όνομα με τον όρο «Μακεδονία» για τη FYROM

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν θα  δεχθούμε όνομα με τον όρο «Μακεδονία» για τη FYROM
«Το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθεί μια συνολική συμφωνία, δηλαδή, αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγή στις ταυτότητες, ένα όνομα έναντι όλων» είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Αμετάβλητη παραμένει η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε τοποθέτησή της για την κινητικότητα που παρατηρείται.  
«Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι πάγια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγο αυτού.
Το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθεί μια συνολική συμφωνία, δηλαδή, αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγή στις ταυτότητες, ένα όνομα έναντι όλων.
Σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε βασικά ζητήματα και πάγιες θέσεις μας.
Για εμάς ο πυρήνας του αλυτρωτισμού του γειτονικού κράτους βρίσκεται στο όνομα», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
Είπε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και χωρίς εκπτώσεις τη θέση τους για «όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγου αυτού για το όνομα της γειτονικής χώρας, και στο ενδεχόμενο να ζητηθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών εάν υπάρξει συμφωνία για το «Μακεδονικό».
 Η κ. Παπαδοπούλου απέδωσε τις εντάσεις μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για λήξη της συγκυβέρνησης στις εκλογές, στις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, προσθέτοντας:
«Οι εντάσεις, όμως, είναι άκαιρες αυτή τη στιγμή. Τα κόμματα που αποτελούν τη συγκυβέρνηση πρέπει να είναι προσηλωμένα στην έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και στον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος».
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με στελέχη όπως η κ. Παπακώστα και ο κ. Αντώναρος που διεγράφησαν από τη ΝΔ, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε:
«Οι ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα είμαστε και παραμένουμε ένα Κίνημα με σαφή ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένη ταυτότητα, αναφερόμαστε στο πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο. Οι πόρτες των ΑΝΕΛ είναι ανοιχτές για όποιον συμβαδίζει ή ταυτίζεται με τις θέσεις μας.
Το Κίνημά μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ανοιχτό σε όποιον μπορεί να υποστηρίξει τις αρχές και τις θέσεις που εκφράζουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης