Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αναδιάρθρωση ΜSCI και επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στο επίκεντρο της συνεδρίασης

tags :
ΧΑ: Αναδιάρθρωση ΜSCI και επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στο επίκεντρο της συνεδρίασης
Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ με τους μετόχους να καλούνται να αποφασίσουν για την πώληση του ποσοστού του ομίλου στη ΔΕΣΦΑ
Η αναθεώρηση των δεικτών MSCI, η οποία θα ανακοινωθεί αργά σήμερα το βράδυ αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα συμμετέχουν 9 μετοχές στον δείκτη MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα οι μετοχές των Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Τράπεζα Περιαιώς, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie.  
Επιπλέον η άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών με σκοπό την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και οι ειδήσεις που θα βγαίνουν από την επίσκεψη θα επηρεάσουν το ΧΑ.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Ικτίνος διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0595 ευρώ ανά μετοχή).
Σήμερα ξεκινάει και η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Coral.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να αρχίσει να ενισχύει κάπως το momentum της την εβδομάδα αυτή καθώς η επίσκεψη των θεσμών θα ρίξει περισσότερο φως στην πορεία προς τα εμπρός αναφορικά με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
 
Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση ενόψει της αναθεώρησης των δεικτών MSCI.
 
Beta
Οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής με περιορισμένους όγκους συναλλαγών.
Η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Coral ξεκινάει σήμερα, ενώ οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσουν για την πώληση της ΔΕΣΦΑ.
Τέλος η αναθεώρηση των δεικτών MSCI αναμένεται το βράδυ.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης