Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 3,5 ετών το πετρέλαιο - Στο -0,45% και τα 76,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Απομακρύνεται από τα υψηλά 3,5 ετών το πετρέλαιο - Στο -0,45% και τα 76,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,33% στα 70,47 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινούνται κατά την έναρξη της εβδομάδας οι τιμές στο πετρέλαιο, οι οποίες απομακρύνθηκαν από τα υψηλά τρεισήμισι ετών, καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένει αυξημένη, την ίδια στιγμή που η Ευρώπη και η Ασία προσπαθούν να αποτρέψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, περί τις 9:30 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,33% στα 70,47 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, τόσο το Brent όσο και το αργό άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014, στα 78 δολ. και 71,89 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, καθώς οι αγορές αναμένουν οι εξαγωγές του Ιράν να μειωθούν σημαντικά, μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ.
«Γύρω στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως είναι πιθανόν να εξαφανιστούν από την παγκόσμια αγορά πετρελαίου εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν τεθούν σε εφαρμογή», σχολίασε ο αναλυτής της AxiTrader, Greg McKenna, προσθέτοντας ωστόσο ότι τόσο η Γερμανία και η Γαλλία, όσο και η Κίνα, αναμένεται να προστατεύσουν τις εταιρείες τους από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 10 νέες εξέδρες γεωτρήσεων, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στις 844, γεγονός που υποδεικνύει περαιτέρω άνοδο της παραγωγής μακροπρόθεσμα.
Σημειώνεται ότι η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ αποτελεί σημαντικό αντίβαρο στην προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί στην παραγωγή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης