Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τον Ιούνιο του 2019 αναμένονται τα πρώτα F-35 στη Τουρκία!

Τον Ιούνιο του 2019 αναμένονται τα πρώτα F-35 στη Τουρκία!
Μετά από ένα έτος «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει»...
Σύμφωνα με πληροφορίες του Kokpit Aero, που δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ»,
τα δύο πρώτα τουρκικά F-35 θα καταφτάσουν στην 172η Μοίρα που στεγάζεται στην αεροπορική βάση Maltaya Erhaç (Μαλάτεια), τον Ιούνιο του 2019.
Με την παραφιλολογία να είναι έντονη σε ελληνικό και τουρκικό τύπο σχετικά με την άφιξη των πρώτων F-35 στην Τουρκία, κυκλοφόρησαν σενάρια που ανέφεραν ότι πρόκειται να προσγειωθούν στη Μαλάτεια στις 21 Ιουνίου 2018.
Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 που ολοκληρώθηκε η συναρμολόγησή του για λογαριασμό της τουρκικής Αεροπορίας (Türk Hava Kuvvetleri – ΤΗΚ, αριθμός σειράς 18-0001, αριθμός κατασκευής AT-1) πραγματοποίησε στις 10/5 το απόγευμα 16:00 τοπική ώρα την πρώτη του πτήση πιστοποίησης πτητικής ικανότητας στην αεροναυτική βάση NAS JRB στο Fort Worth. Ο πιλότος δοκιμών ήταν ο Αμερικανός σμηναγός Tony Wilson.

Επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ της ημερομηνίας τυπικής παράδοσης στις ΗΠΑ και της ημερομηνίας άφιξης των αεροσκαφών στην Τουρκία, ζητήθηκε πληροφόρηση από το Kokpit Aero που παρακολουθεί στενά τις αεροπορικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ», τα πρώτα δύο αεροσκάφη θα προσγειωθούν στη Μαλάτεια τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή σε περισσότερο από ένα χρόνο από σήμερα, διότι τότε θα ολοκληρωθούν οι εκπαιδεύσεις του τουρκικού προσωπικού (χειριστών, μηχανικών κ.λπ.).
Είναι γεγονός, βέβαια, ότι καμία άλλη πηγή δεν επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό, ωστόσο το διάστημα του ενός έτους μπορεί να χαρακτηριστεί εύλογο για τους λόγους που έχουμε αναλύσει (εδώ).
Παρόλο που, προς το παρόν, φαίνεται να εξακολουθεί η αντιπαλότητα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας σχετικά με την παράδοση των S-400 και όχι μόνο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα έχει εξελιχθεί το γεωπολιτικό σκηνικό μετά από ένα έτος...

ΠΗΓΗ: «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης