Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Heritage Capital: Η Wall Street θα δώσει ακόμη κέρδη… αλλά τα θεμέλιά της είναι γεμάτα ρωγμές

tags :
Heritage Capital: Η Wall Street θα δώσει ακόμη κέρδη… αλλά τα θεμέλιά της είναι γεμάτα ρωγμές
Η πρόσφατη ανοδική πορεία των μετοχών είναι δικαιολογημένη και θα μπορούσε να συνεχιστεί
Μπορεί οι επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ να αισθάνονται ιδιαίτερα "άβολα" αυτή τη στιγμή, καθώς οι κύριοι δείκτες έχουν εμφανίσει έντονη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια του 2018, αλλά τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο κακά όσο φαίνονται.
Υπάρχουν πολλαπλά σημάδια έντασης που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια των μεγάλων δεικτών, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα ότι η πρόσφατη ανοδική πορεία των μετοχών είναι δικαιολογημένη και θα μπορούσε να συνεχιστεί.
Ένα θετικό μήνυμα είναι η αναλογία των ανοδικών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον αριθμό των πτωτικών.
Ο Paul Schatz, πρόεδρος της Heritage Capital, αναφέρθηκε σε αυτό ως "τον έναν δείκτη που είναι 90% ακριβής" για τις προβλέψεις κινήσεων.
Επί του παρόντος, η γραμμή προόδου / πτώσης του NYSE είναι σε υψηλό επίπεδο, όπως φαίνεται στο ακόλουθο γράφημα από το StockCharts, το οποίο ο Schatz περιέλαβε στην τελευταία του ανάλυση:
 

"Όταν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες κάνουν νέα υψηλά επίπεδα, αλλά η γραμμή A / D δεν τα κάνει, τότε οι ταύροι πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν", γράφει, προσθέτοντας ότι «το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει», αποδεικνύοντας ότι οι μετοχές μεσοπρόθεσμα έχουν μεγαλύτερη ισχύ.
Η βελτίωση της γραμμής Α / D είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους επενδυτές που ανησυχούσαν για την πορεία της αγοράς, ειδικά καθώς ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς -ιδίως ο όμιλος FAANG για τις διαδικτυακές και τεχνολογικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης - οδήγησαν στη συνολική άνοδο.
Επειδή οι μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς έχουν δει μεγαλύτερα κέρδη, αυτοί οι ηγέτες μπορούν να καλύψουν την αδυναμία των μικρότερων εταιρειών.
Ο Schatz το συνέκρινε με ένα κτίριο όπου τα θεμέλια «είναι γεμάτα ρωγμές και καταρρέουν, αλλά το ρετιρέ φαίνεται άψογο.
Η βελτίωση του εύρους βοηθά στην υποστήριξη των μετοχών, γεγονός που μπορεί να διακρίνεται από τους ίδιους τους ευρύτερους δείκτες.
Ο Dow Jones, για παράδειγμα, προέρχεται από έξι ευθεία θετικές περιόδους, ενώ ο δείκτης Nasdaq έρχεται από πέντε.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι ανησυχίες εξέρχονται από την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης