Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ σε Σκουρλέτη: Καμία συνάντηση για το «σπάσιμο» των εκλογικών περιφερειών – Επικοινωνιακή η πρόσκληση

tags :
ΝΔ σε Σκουρλέτη: Καμία συνάντηση για το «σπάσιμο» των εκλογικών περιφερειών – Επικοινωνιακή η πρόσκληση
Η κυβέρνηση να απαντήσει πρώτα στην πρόταση μας για χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού επισημαίνουν από τη ΝΔ
Αρνητική είναι η απάντηση της ΝΔ στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη για διακομματική συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 17/5 με κύριο αντικείμενο το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι η πρόταση του κ.Σκουρλέτη γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους.
«Μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή μας για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν θα μετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση, όπως αυτήν την οποία επιθυμεί να προκαλέσει ο κ. Σκουρλέτης για επικοινωνιακούς λόγους» ανέφεραν πηγές της ΝΔ.
Σημειώνεται πως ο κ. Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή στα πολιτικά κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής – με κύριο αντικείμενο το θέμα της κατάτμησης μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως είναι η εκλογική περιφέρεια Αττικής και η «μέγα – περιφέρεια» της Β΄Αθηνών.
Ο κ.Σκουρλέτης καλούσε τα κόμματα σε διακομματική συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη 17/5 με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών».

Η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών:
«Αξιότιμοι Κύριοι, αξιότιμες Κυρίες
Όπως γνωρίζετε στο δημόσιο διάλογο έχουν ήδη κατατεθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν προβληματισμοί σχετικά με τη σκοπιμότητα διατήρησης των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως ιδίως η εκλογική περιφέρεια Αττικής («υπόλοιπο») και βέβαια η «μέγα περιφέρεια» της Β’ Αθηνών.
Το υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη σχετική προβληματική, έχει επεξεργαστεί μια σχετική πρόταση για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
Ωστόσο, και δοθέντος ότι το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και κατ’επέκταση της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλώ να ορίσετε εκπρόσωπο σας που θα παραστεί σε συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της σχετικής πρότασης την Πέμπτη 17 Μαίου και ώρα 13:00 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης