Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlueBay Asset Management: Η Ελλάδα παραμένει η πιο σημαντική αξία στην περιφέρεια

BlueBay Asset Management: Η Ελλάδα παραμένει η πιο σημαντική αξία στην περιφέρεια
Οι συνομιλίες της Αργεντινής με το ΔΝΤ επηρέασαν τα assets των αναδυόμενων αγορών
Εξετάζοντας την επίδραση της αστάθειας στο μέτωπο των αναδυόμενων αγορών κατά την τελευταίες εβδομάδες, ο Mark Dowding της BlueBay Asset Management κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την πιο «συναρπαστική αξία» στην περιφέρεια της ευρωζώνης.
«Στην περιφέρεια, παραμένουμε πολύ εποικοδομητικοί σε σχέση με τη δυναμική της ευρωζώνης και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα προσφέρει την πιο συναρπαστική αξία σε αυτή την περίπτωση» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.
Παράλληλα, ο Dowding αναφέρεται και Αργεντινή όπου την περασμένη εβδομάδα, τα assets παρέμειναν υπό πίεση έπειτα από πτώση της αξίας του πέσο την περασμένη εβδομάδα κατά 10%.
Όπως αναφέρεται ακόμη και μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 40%, η έναρξη των συζητήσεων με το ΔΝΤ σχετικά με πιστωτική γραμμή 30 δισ. δολ. και η ανακοίνωση φορολογικών μέτρων, η επενδυτική εμπιστοσύνη παραμένει άσχημη.
Ωστόσο εκ των υστέρων φάνηκε ότι η Αργεντινή ήταν το «αγαπημένο» story μεταξύ πολλών επενδυτών αναδυόμενων αγορών και παρόλο που η βασική ιστορία φαίνεται να έχει αλλάξει ελάχιστα, η αυξανόμενη μεταβλητότητα έχει προκαλέσει μειώσεις θέσεων, επιδεινώνοντας περαιτέρω την αρνητική κίνηση των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης