Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» σε Ιταλία και πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» σε Ιταλία και πετρέλαιο
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (14/5/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, με τη συνεργασία ανάμεσα στη Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% χαμηλότερα, στις 392,19 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,18% στις 12.977,71 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,18% στις 7.710,98 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,02% χαμηλότερα, στις 5.540,68 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,26% στις 24.221,47 μονάδες, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα.


Οι επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio, και της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini, εμφανίζονται έτοιμοι να κυβερνήσουν.
Μετά τη σημερινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, ο Di Maio να επισημαίνει ότι ζήτησε περισσότερο χρόνο.
«Συμφωνούμε με τη Λέγκα ότι δημοσίως, δεν υπάρχουν ονόματα και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε σήμερα ο χρηματοοικονομικός κλάδος, με απώλειες 1,23%, ενώ με πτώση 1,19% έκλεισαν οι τηλεπικοινωνίες.
Η μετοχή της ΒΤ υπέστη απώλειες 2,3%, καθώς η βρετανική εταιρεία προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα 13.000 απολύσεις για την επόμενη τριετία.
Την ίδια ώρα, ο κλάδος υγείας ήταν από τους λίγους που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με άνοδο 0,7%, ενώ με κέρδη έκλεισαν και οι πετρελαϊκές μετοχές, καθώς ανέκαμψαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» από τις απώλειες που κατέγραφαν από νωρίς, δεχόμενες ώθηση από την τελευταία έκθεση του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 1,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει κέρδη 0,3%, στα 70,9 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό βρέθηκαν υπό πιέσεις νωρίτερα εντός της ημέρας, εξαιτίας της νέας ανόδου που σημειώθηκε στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΟΠΕΚ, η ζήτηση του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να αυξηθεί κατά 25 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 98,85 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ κατά τον προηγούμενο μήνα ενισχύθηκε κατά 12 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Την περασμένη εβδομάδα, τόσο το Brent όσο και το αργό «άγγιξαν» τα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο του 2014, καθώς οι αγορές αναμένουν οι εξαγωγές του Ιράν να μειωθούν σημαντικά, μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η μετοχή της ABN AMRO έκλεισε με οριακά κέρδη 0,2%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες άνω του 5% που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε μια πτώση της τάξεως του 3% στα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2018, λόγω χρεώσεων απομείωσης ύψους 208 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της ολλανδικής τράπεζας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 διαμορφώθηκε στα 595 εκατ. ευρώ, από 615 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας κατά 0,3% αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με το γαλλικό ΑΕΠ να διατηρεί ως επί το πλείστον ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης με το προηγούμενο τρίμηνο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης