Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Piper Jaffray: Ενδείξεις επερχόμενης κρίσης «δείχνει» η αμερικανική αγορά ομολόγων

Piper Jaffray: Ενδείξεις επερχόμενης κρίσης «δείχνει» η αμερικανική αγορά ομολόγων
Η πορεία της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων υποδεικνύει ακόμη και το ενδεχόμενο ύφεσης
Η εικόνα της αμερικανικής αγοράς ομολόγων όχι μόνο δεν είναι πολύ καλή αλλά εμφανίζει ενδείξεις που είχαν να παρουσιαστούν από την εποχή πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση.
Η καμπύλη των ομολογιακών αποδόσεων παραμένει στάσιμη και εάν αυτό συνεχιστεί, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλίσει το ενδεχόμενο μίας επερχόμενης ύφεσης, όπως υποστήριξε, μιλώντας στο CNBC, ο Craig Johnson, τεχνικός αναλυτής της Piper Jaffray.
Όπως υποστήριξε το spread μεταξύ των 2ετών και των 10ετών αμερικανικών ομολόγων παραμένει κάτω από το κατώτατο όριο στήριξης, διαμορφούμενο στις 45 μονάδες βάσης.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2007.



Η παραπάνω πορεία ανησυχεί τους αναλυτές αλλά και τις αγορές, με δεδομένη και τη συνεδρίαση της Fed στις 12 και 13 Ιουνίου 2018, καθώς σε αυτήν υπάρχουν υψηλές πιθανότητες αύξησης των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ.
Μία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, κάτι που οι συμμετέχοντες στις αγορές θεωρούν δεδομένη, θα οδηγούσε το spread μεταξύ των 2ετών και των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, χαμηλότερα από τις 25 μονάδες βάσης.
Εάν η καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων παραμείνει στάσιμη ή αντιστραφεί, θα υπάρξει περαιτέρω πίεση για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, οι οποίες θα βρεθούν εν τω μέσω ακόμη και sell off.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης