Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim: ΗΠΑ και Ισραήλ συνεργάζονται σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Yildirim: ΗΠΑ και Ισραήλ συνεργάζονται σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Καταδικάζει η Τουρκία τη δολοφονία Παλαιστινίων, που διαδηλώνουν στα σύνορα της Γάζας 
Τη δολοφονία Παλαιστινίων, που διαδηλώνουν στα σύνορα της Γάζας ενάντια στο άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σήμερα (14/5/2018) η Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ συνεργό σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ έχουν στηρίξει αλαζονικά την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία σκοτώνει πολίτες, και συνεργάζονται σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
«Αυτή η πρόκληση θα επιδεινώσει μόνο τα προβλήματα στην περιοχή και θα σημαδεύσει βαθύτερα την ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση, καθιστώντας πιο δύσκολη την ειρήνη στην περιοχή», πρόσθεσε ο Yildirim.
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα με τη μεταφορά της πρεσβείας, «προσπαθώντας να κρύψει τη φωτιά στο εσωτερικό, βάζοντας φωτιές στο εξωτερικό».
Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ενθάρρυνε τις ισραηλινές δυνάμεις να σκοτώσουν δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης