Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, με πιέσεις από τα ομόλογα ΗΠΑ - Στα 1.318,20 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, με πιέσεις από τα ομόλογα ΗΠΑ - Στα 1.318,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (14/5/2018) ο χρυσός, καταγράφοντας πτώση στις πέντε από τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καταγράφουν σήμερα άνοδο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προσπαθώντας να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η Loretta Mester, πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, έστειλε σήμερα σαφή προειδοποίηση για το αμερικανικό χρέος, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.
Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αύξησης του αμερικανικού χρέους, η Mester εμφανίστηκε συγκρατημένη αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να είναι υπό στενή παρακολούθηση.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται σήμερα στο 2,986%.
Τα υψηλότερα επιτόκια είθισται να ασκούν πιέσεις στον χρυσό, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δεν προσφέρει αποδόσεις.
Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει σήμερα το δολάριο, παρά την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Χθες (13/5) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου της χώρας να επαναφέρει την κινεζική εταιρεία ZTE Corp στις αμερικανικές επιχειρήσεις, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του αντιπροέδρου της χώρας, Liu He, στην Ουάσιγκτον.
Ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από τις κινήσεις του δολαρίου, καθώς ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,50 δολ., στα 1.318,20 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε περίπου κατά 0,5% συνολικά. 
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το «βλέμμα» τους στα στοιχεία που αφορούν τόσο τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, όσο και το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης