Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φταίει το ΓΕΜΗ, η Περιφέρεια ή κάποιος άλλος για τους εξαφανισμένους ισολογισμούς του ορκωτού της Folli Follie;

tags :
Φταίει το ΓΕΜΗ, η Περιφέρεια ή κάποιος άλλος για τους εξαφανισμένους ισολογισμούς του ορκωτού της Folli Follie;
Οι ισολογισμοί που ξαφνικά εμφανίστηκαν και τα ερωτήματα για τις απαιτήσεις και τους χρεώστες της ECOVIS VNT
Χρειάστηκε να περάσουν ολίγες ημέρες να υπάρξει το δημοσίευμα του bankingnews για τη μη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας ορκωτών της Folli Follie, της Ecovis VNT για να εμφανιστούν οι οικονομικές καταστάσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Προφανώς στο ΓΕΜΗ υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους και βρήκαν πρωτοκολλημένες ένα δύο ή τρία χρόνια οικονομικές καταστάσεις και τις δημοσίευσαν και φυσικά κανένας μέχρι στιγμής αρμόδιος δεν έχει ζητήσει ευθύνες από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία που έχει αποστείλει στο bankingnews ο κ. Βαρθαλίτης  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ECOVIS VNT αλλά και ορκωτός της Follie είναι ακριβή αλλά και επίσης υπό την προϋπόθεση και άλλοι παράγοντες που μεσολαβούν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρθαλίτη «όλες  οι οικονομικές καταστάσεις  της εταιρείας μας έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ,  εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας με τις κάτωθι αιτήσεις :
Ισολογισμός Χρήσης 2014   /   Κατάθεση στο ΓΕΜΗ:  31/08/2015 Αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης 131208
Ισολογισμός Χρήσης 2015  /    Κατάθεση στο ΓΕΜΗ:  16/08/2016  Αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης 529396
Ισολογισμός Χρήσης 2016 /    Κατάθεση στο ΓΕΜΗ:  29/09/2017  Αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης 104960»
Το ΓΕΜΗ από την πλευρά του για παράδειγμα στη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2015 της ECOVIS αναφέρει  ότι «Την 08/05/2018 καταχωρίσθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 1382863 οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση 01/01/2015 - 31/12/2015, της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «VNT ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», το διακριτικό τίτλο «ECOVIS VNTAuditing s.a» και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 130938501000. Σχετικό έγγραφο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, ΠΕ Αθηνών Βόρειος Τομέας (Αρ. Πρωτ.: 5306/18 - 08/05/2018).
Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι για την καθυστέρηση στη δημοσίευση ευθύνεται η περιφέρεια που είναι υποχρεωμένη να κάνει τον έλεγχο (ΠΕ Αθηνών Βόρειος Τομέας). Είναι όμως έτσι γιατί από πουθενά δεν προκύπτει πότε το ΓΕΜΗ από την ημέρα της αίτησης καταχώρησης την οποία δηλώνει η ECOVIS έστειλε  την καταχώρηση για έλεγχο.
Άραγε ισχύει το πρότυπο δημοσίευσης που αναφέρει ότι πρέπει να είναι ως εξής:
«Την __-___-201__ καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης ________ συνημμένος o Ισολογισμός χρήσης __/___/201__ - ___/___/201__ της Εταιρείας με την επωνυμία «_______________», το διακριτικό τίτλο «___________» και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. ___________, ο οποίος υποβλήθηκε την ___-___-201___ και διαβιβάστηκε για έλεγχο στην Περιφέρεια ____________ και παρακαλούμε να φροντίσετε για τη δημοσίευσή του.
Σχετικό έγγραφο Ελέγχου της Περιφέρειας ____________ (Α.Π. ____-___/___/201__).»
Γιατί αν ισχύει τότε οι υπάλληλοι του ΓΕΜΗ μάλλον ξέχασαν να βάλουν στην ανακοίνωση τα … απαραίτητα ώστε να καταστεί αντιληπτό ποιος είχε εξαφανίσει στα συρτάρια του εδώ και πάνω από δύο χρόνια τα στοιχεία που είχε καταχωρίσει η ECOVIS VNT.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τον ισολογισμό του 2016 της ECOVIS προκύπτουν απαιτήσεις από άλλες εταιρίες (πλην εισηγμένων) 1,24 εκ ευρώ με το ερώτημα πότε πρόλαβαν να δημιουργηθούν τέτοιου ύψους απαιτήσεις δεδομένου του βραχύ χρόνου που λειτουργεί η εταιρία.
Επίσης εμφανίζεται ποσό λοιπών χρεωστών 1,543 εκ ευρώ, ποσό που επίσης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά πως δημιουργήθηκε υπό την έννοια ότι αφορά σε χρήματα που έχουν δοθεί σε τρίτους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης