Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αιματοχυσία στη Γάζα

tags :
Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αιματοχυσία στη Γάζα
Στους 58 οι νεκροί και στους 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Εκτάκτως συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (στις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 58 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο αιματηρή για τους Παλαιστίνιους από το 2014, καθώς πέρα από τους 58 νεκρούς, άλλοι 2.700 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γίνεται κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ.
Σημειώνεται πως το Ισραήλ δικαιολόγησε την χρήση στρατιωτικών μέσων ως προστασία των συνόρων του.
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ Εμπόδισαν χθές την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα όσα αιματηρά επεισόδια έλαβαν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας.
Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αμάχων.
Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν έντονες διεθνείς αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ ανακαλώντας για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις του στο Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, B. Yildirim υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Τους πρέσβεις της στο Ισραήλ ανακάλεσε και η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ενώ τα επεισόδια καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης