Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στα 78 δολ. ανά βαρέλι παραμένει η τιμή του Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στα 78 δολ. ανά βαρέλι παραμένει η τιμή του Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάκεως του -0,10% στα 70,89 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι ετών παραμένουν σήμερα Τρίτη (15/5) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. η τιμή του Brent παραμένει οριακά αμετάβλητη, στα 78,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στα 70,89 δολ. ανά βαρέλι.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, καθώς και οι νέες κυρώσεις που σκοπεύει να επιβάλλει η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους επενδυτές, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσον σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.
Το Ιράν παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, ενώ ενδεχόμενες νέες κυρώσεις θα δημιουργήσουν έλλειμμα στην ενεργειακή αγορά, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μακροπρόθεσμα.
Παράλληλα, η ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό παραμένει αυξημένη, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου για τον Μάρτιο του 2018 ήταν αυξημένα κατά 9 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τον πενταετή μέσο όρο, την ίδια στιγμή που τον Ιανουάριο του 2017 τα αποθέματα ήταν αυξημένα κατά 340 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να θέτει «ταβάνι» στις τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους η παραγωγή στις ΗΠΑ θα αγγίξει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης